Julie de Pelsmaeker onderscheidt zich in Grote Prijs Indoor Friesland

Julie de Pelsmaeker onderscheidt zich in Grote Prijs Indoor Friesland

Julie de Pelsmaeker en Actiongrace PS hebben in de CSI1* 1.40m Grote Prijs van Leeuwarden de top vijf bereikt na twee eerdere succesvolle dagen. 

De 8-jarige Action Breaker merrie sprong zowel gisteren als eergisteren naar het brons met de Pelsmaeker in de 1.35m kwalificatieproeven. In de ontknoping van de Grote Prijs was het net niet voor het duo, dat een springfout in de basis aangerekend kreeg. Ze besloten met de vijfde plaats.

In een barrage met vier leek Daphne van der Schaar vleugels te hebben in het zadel van Iceman Vds (Phin Phin). De 10-jarige KWPN ruin uit de eigen fokkerij van van der Schaar hield de balken in de lepels en werd door zijn amazone in een razendsnelle tijd van 31,05s naar de finish gestuurd. De andere foutloze ronde kwam van de Noorse Cirsten Cecilie Dohrmann en de 9-jarige Quarzo Della Caccia (Quick Star) die tweede werden. Jersey Kuijpers hield mee de Nederlandse eer hoog en sprong naar het brons met de BWP merrie Jk Horsetrucks Hopefull (Mr Blue). De laatste in de barrage was de Brit Luke Hill met de 7-jarige KWPN merrie Lena VDL.

Resultaten