Harrie Smolders kroont zich voor tweede keer tot LGCT Kampioen

Harrie Smolders kroont zich voor tweede keer tot LGCT Kampioen

Harrie Smolders heeft doorgezet tot het einde en zijn geduld en inzet werd beloond! De Nederlandse ruiter werd in Riyadh gekroond tot winnaar van de LGCT 2023! 

Met een totaal van 252 punten heeft Harrie Smolders de LGCT 2023 op naam weten te schrijven. Voor Smolders is dit zijn tweede titel in de LGCT, nadat hij in 2017 ook de serie won na een beslissende ronde, toen met Don VHP Z, in Rome voor de finale in Doha. Zijn overwinning toen was een primeur voor de serie want nog geen enkele ruiter was erin geslaagd om nog voor de finale al de winst met zekerheid op naam te hebben.

Landgenoot Maikel van der Vleuten, die de beste van de twee was in de Grote Prijs-ontknoping deze avond, volgde met 246 punten op twee. Het Nederlandse duo liet de nummer één van de wereld, Henrik von Eckermann genoegen nemen met de derde plaats. Hij behaalde 245,50 punten doorheen het seizoen. 

Voor België was en bleef Pieter Devos de beste op de lijst. De ruiter eindigt uiteindelijk op de twaalfde plaats met een totaal van 195 punten. Met vijf Belgen in de top 18 domineerde ons land overduidelijk de uitslag. Abdel Saïd eindigde op veertien gevolgd door Niels Bruynseels, Olivier Philippaerts en Gilles Thomas op respectievelijk vijf-, zes- en zeventien.

Volledige ranking