Jules Denutte en Geisha de La Pomme Cdl imponeren in Opglabbeek

Jules Denutte en Geisha de La Pomme Cdl imponeren in Opglabbeek

In de 1.40m Big Tour voor Junioren zorgde Jules Denutte voor het Belgisch kleur bovenaan de rubriek!

Siebe Leemans kwam aan de start in het zadel van Karamella (fokker: J.A.C. Donkers). Op de rug van de 9-jarige KWPN merrie van Plot Blue werkte hij beide fasen foutloos af en was met een halve seconde verschil de winnaar. Hij bleef voor op landgenoot Yves Willems en de KWPN merrie Highway (Otangelo, fokker: Baggermans) die tweede werden. De top drie werd afgewerkt door Jules Denutte en de 8-jarige Geisha de La Pomme Cdl (Good Boy). 

Nikita van der Meerschen zagen we aan het werk met Festif des Biches (Kannan). Zij werd met de 9-jarige zesde. Op acht volgde Louise Ameeuw op Flora du Mesnil (Copin van de Broy). De top tien werd besloten door Estée Bomeré en Chiquita van T Ameldonk Z (Cicero Z Van Paemel), een merrie uit eigen stallen. Louise Lenaerts en Maybel van het Molenhof (Figaro C) vielen ook in de prijzen met hun elfde plaats.

Resultaten

In de Pony Big Tour kreeg Robin Vermeir in het zadel van Extrait de Tatowin de Tinmont (Furzley Fox Trot) een springfout aangerekend in het 1.25m hoge parcours. Ondanks die vier strafpunten waren zij wel de beste Belgische combinatie met hun negende plaats. Elise Thirion besloot met Goldenstar de Silly, een 8-jarige hengst van Movie Star Tilia, op tien.