Jérôme Guery zet tempo verder in Youngster Tour Oliva

Jérôme Guery zet tempo verder in Youngster Tour Oliva

In Oliva zijn de jonge paarden aan een nieuwe competitieweek gestart. Onze Belgische ruiters deden alvast opnieuw hun best om hun aanwezigheid duidelijk te maken, want vier ruiters sprongen naar de top tien. 

Jérôme Guery zorgde voor het beste Belgische resultaat met Quito de Mariposa bij de zevenjarigen. De BWP hengst van Comme il Faut komt uit de stallen van Koen De Brabander en Alexander Oancea en werd voormalig ook al onder Virginie Thonon gestart. Het duo behaalde hier de vijfde plaats. Kasper de Boeck volgde op zes met een foutloze rit voor de Zangersheide ruin Cimarron Z. Elisa Strubbe en de sBs merrie Kalliope (Emerald van 't Ruytershof, fokker: Willy Matton) eindigden op acht. De top tien werd besloten door Andres Vereecke en de BWP merrie Que Passa de Regor (Hunter's Scendro, fokker: Johan Veldeman). 

De overwinning was voor de Britse Nicole Lockhead Anderson op de merrie Actvarina PS (fokker: Thomas Williams). Op twee volgde de Zangersheide ruin Mister Qerly Z, een zoon van Mosito vh Hellehof gefokt door Castlefield Breeding Farm. De top drie werd afgesloten door Christopher Buton en Carly 14 (Checkpoint 19).

Bij de vijfjarige paarden kon Fabienne Daigneux-Lange de Zangersheide merrie Himalaya du Colroy Z naar de top tien brengen. De dochter van Hoegie van 't Bergske en tevens een fokproduct van René Dupont-Pottiez maakte geen enkele fout en kwam op acht. Op drie kwam de Zangersheide hengst Balex Hh Z (Bisquet Balou C) uit de stallen van New Nordic Horses.

Resultaten