Jérôme Guery wint Gold Tour Final met oude bekende in Oliva

Jérôme Guery wint Gold Tour Final met oude bekende in Oliva

Zeven. Dat is het aantal overwinning dat Jérôme Guery deze week al behaalde op Spaanse bodem. Deze overwinning was echter een primeur want Guery boekte die in het zadel van een 'nieuwe' troef! De tienjarige BWP ruin Napoli vh Nederassenthof is teruggekeerd naar Guery's team en zorgde al meteen voor een overwinning. 

En wat voor eentje, want het duo snelde met ruim twee seconden voorsprong in de barrage naar de winst! De tienjarige nakomeling van President is een fokproduct van Emiel Valvekens. Het is een terugkeer naar de stallen van Guery want als zevenjarige was hij te zien onder het zadel van Patricia en Jérôme Guery tot de Noorse Ingrid Gjelsten in het voorjaar van 2022 de teugels overnam.

Het brons was ook volledig Belgisch met Karel Cox en de achtjarige Viva La Vida Z, een nakomeling van Vigo d'Arsouilles uit de stallen van Ton Vullers, op drie. Het zilver was met onze driekleur getint want de BWP hengst Gentlemen vh Veldhof (Flying Quite Easy, fokker: Bekaerts-Naudts) kwam onder Joseph Clayton op twee. Bij de zeven finalisten in de barrage behoorde ook de sBs ruin Hilfiger van de Zuuthoeve (Thunder vd Zuuthoeve).

Resultaten