Nathan Budd's Cashpaid J&F terug in België onder nieuwe ruiter

Nathan Budd's Cashpaid J&F terug in België onder nieuwe ruiter
Na een afwezigheid van drie seizoenen in de Verenigde Staten is het opmerkelijke paard Cashpaid J&F teruggekeerd naar België, waar het nu deel uitmaakt van de stal van François Mathy. Deze twaalfjarige Holsteiner hengst heeft een opvallende transformatie ondergaan, waarbij hij nu de kleuren van Brazilië vertegenwoordigt. 




Onder leiding van de jonge en getalenteerde João Victor Castro Aguiar Gomes de Lima heeft Cashpaid onlangs zijn rentree gemaakt op het Europese toneel tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera. De verwachtingen zijn hooggespannen voor dit duo, dat streeft naar indrukwekkende prestaties en opwindende avonturen. 

De terugkeer van Cashpaid naar België is niet zomaar een verandering van locatie. Het vertegenwoordigt een nieuw hoofdstuk in het opmerkelijke verhaal van dit getalenteerde paard. Geboren in Duitsland bij Hans Hermann Gempf en oorspronkelijk getraind door de Belgische ruiter Nathan Budd tot op 3* niveau, heeft Cashpaid een gestage opmars gemaakt in de wereld van het springen. De sprongen van dit paard waren zo spectaculair en zijn prestaties zo indrukwekkend dat hij de aandacht trok van velen in de paardensportwereld.

De reis van Cashpaid bracht hem naar de Verenigde Staten, waar hij onder leiding van Karl Cook en Éric Navet heeft deelgenomen aan zowel nationale als internationale evenementen. Deze periode heeft bijgedragen aan de groei van zijn reputatie als een uitzonderlijk springpaard. De beslissing om hem terug te brengen naar België en hem toe te vertrouwen aan de jonge Braziliaanse ruiter João Victor Castro is een teken van vertrouwen in het potentieel van dit paard en zijn nieuwe ruiter.

Een bijzondere kans voor João Victor Castro

João Victor Castro, een veelbelovende 25-jarige ruiter, is verheugd met de kans om Cashpaid te rijden. Hij benadrukt de uitzonderlijke kwaliteiten van het paard en is vastbesloten om het beste uit deze samenwerking te halen. Het feit dat hij nu de teugels heeft van een paard met de genetische erfenis en sprongkracht van Cashpaid, biedt hem een unieke gelegenheid om zijn eigen potentieel te ontplooien en zijn naam te vestigen in de wereld van het internationale springen.

"Ten eerste moet ik zeggen dat ik buitengewoon dankbaar ben voor de kans om zo'n speciaal paard als Cashpaid te rijden. Ik wil Signe Otsby en haar zoon Karl Cook bedanken, die de eigenaren van Cashpaid zijn, evenals Ezequiel Peralta en het hele team van de Mathy-stallen die deze kans mogelijk maken. Cashpaid is een droompaard, en ik heb nu een kans die ik mijn hele carrière heb afgewacht."

Het duo heeft recentelijk hun eerste Grand Prix op 1,50 meter gesprongen en behaalde een foutloze ronde en een indrukwekkende dertiende plaats tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera. Dit markeert het begin van wat een veelbelovend avontuur lijkt te zijn voor de Braziliaanse ruiter en zijn ongelooflijke metgezel, Cashpaid.




Bron: Stud for Life