Jeroen De Winter wint nationale Grand Prix Dena Stables

Jeroen De Winter wint nationale Grand Prix Dena Stables

Op maandag werd de nationale 1.45m Grand Prix verreden bij Dena Stables in Turnhout. Na een barrage met vier sprong Jeroen De Winter met de 14-jarige dochter van Parco, Iron Lady van 't Meulenhof naar de winst.

Het volledig podium hield het foutloos in de barrage. Met ruim drie seconden voorsprong won De Winter voor Niels Verwerft met de 10-jarige BWP-merrie, Mallika Van De Neerheide (Emerald). De Mexicaanse springruiter, Juan Carlos Perez vervolledigde de top drie met zijn eigen zoon van Calvaro Z, Euro Boy.

Het paar werd opgevolgd door de Oost-Vlaamse amazone, Inge Carton. Carton bleef met Quality Star Z (Quality Time) voor op Viktor Daem met onder het zadel Chantel De La Pomme (Marius Claudius).

Jeroen de Winter domineert

Ook in de 1.35m rubriek hield Jeroen De Winter de concurrentie ver achter zich. Op de rug van zijn vertrouwde Gretel S (Corland) bleef de Antwerpse springruiter net geen drie seconden voor op Kim Keymis met de achtjarige Dirina OH Z (Dicasi OH). Jan Van Dyck volgde op het podium met de 10-jarige Mystic River (Der Senaat 111).

De eerste winst van de dag, op Pinkster maandag, kwam op naam van Nicolas Rombouts. Rombouts schreef de 1.25m rubriek op naam met de 12-jarige Fuptric van Beek (Diarado). Michael Vreys volgde met Extra Z (L.B. Eagle Eye) voor Hans Van Laer in het zadel van Kito van 't Laerhof (Kiekeboe).

Uitslag