Jan Van Dyck wint de VOR Grote Tour op het We Jump Festival in Beerse

Jan Van Dyck wint de VOR Grote Tour op het We Jump Festival in Beerse

Op het We Jump Festival in Beerse vond afgelopen week een regionale VOR-wedstrijd plaats. De Grote Tour over een hoogte van 1m25/1m30 werd gewonnen door Jan Van Dyck. In een barrage van zes deelnemers kon hij de snelste tijd neerzetten zonder daarbij fouten te maken.

Jan Van Dyck zat in het zadel van de BWP-ruin Mystic River (v. DEr Senaat 111). In een tijd van 38,45 seconden schreven zij de proef om hun naam. 

Steve Auwers en de KWPN-ruin Extreme M (v. Vaillant) zaten het duo wel nog op de hielen. In een tijd van 39,92 seconden namen zij de tweede plaats voor hun rekening. Nico Van Der Plaetsen reed de BWP-ruin My Secret of Usie (v. Emerald Van't Ruytershof) naar de derde plaats. Enkel de top drie kon foutloos blijven in de barrage. 

Op vier zagen we Laurent Nuyens in het zadel van Just Daddy P (v. Nagano 95). De top vijf werd vervolledigd door Sacha Marissen en Hercules S (v. Eldorado vd Zeshoek). 

1m15 

De wedstrijd werd afgesloten met een 1m15-rubriek. Hierin was Laurent Nuyens de beste. Met de BWP-merrie In The Mood vh Wimpelhof (v. Winningmood van de Arenberg) vloog hij door het parcours in 54,28 seconden, nipt genoeg voor de overwinning. Hanne Ebens was slechts tien honderdsten trager, en nam met Zette Bontehof Z (v. Zandor Z) de tweede plaats voor haar rekening, 

Stephanie Storms vervolledigde de top drie met Eir Van De Tombeele. Zo bleef ze Kyle Cuypers (Reva van t Buxushof) en Stephanie Storms (Check Out) voor, die vierde en vijfde werden. 

1m05 

Anisa Houtmeyers schreef de 1m05-rubriek op haar naam. Dat deed ze met de BWP-merrie Izzy (v. Nonstop) in een razendsnelle tijd van 28,46 seconden. Ze was bijna vijf seconden sneller dan Kyara Geyskens, die met Kannin van Kerkom Z (v. Kannan) op de tweede plaats eindigde. Yannick De Bie reed Ginger van t Hemeldonk (v. Landor s) naar de derde plaats. 

95cm 

De 95cm-reeks werd gewonnen door Maya Hendrickx en Bontgirl Z (v. Bontfire Burning Sensation) in een tijd van 24,44 seconden. Hanna Van de Stighelen (Phoenix Port2Port) en Lore Sips (Regina) vervolledigden de top drie. 

Op zondag won Vanity Daniels (Wadize ter Linde Z) de 85cm-reeks. 


Zaterdag 28 mei

Masters 

Op zaterdagavond was er spektakel dankzij de Masters. Tom Stoffelen en Ona van de Heide konden deze proef winnen nadat ze vijf rondes foutloos konden blijven. Marthe Heudens en Newton van het Zorgvliet eindigden op de tweede plaats. Zij kregen vier strafpunten in de laatste ronde. Enkel de top twee slaagde er overigens in om tot de vijfde ronde door te stoten. 

Pieter Kenis (Polonis L), Randy Amelia-Musudi (Mauritio VDS), Neal Vanderwegen (Maserati JH Z), Pieter Van Den Bergh (Jay vh Berlohof) en Patrik Spits (Cover Girl DH Z) eindigden allemaal op de derde plaats nadat ze vier strafpunten kregen in de derde ronde. 

1m25

De 1m25-rubriek werd op zaterdag gewonnen door Jens Nijs. Samen met de BWP-ruin Olympic van het Merrethof (v. Kasanova de la Pomme) kon hij de winnende tijd van 60,91 seconden neerzetten. Zo bleven ze voor op Eddy Bols en de BWP-ruin Pepper Van Het Heikanthof (v. Action-Breaker), die tweede werden in 62,07 seconden. 

Evi Peeters sprong in het zadel van de BWP-merrie Nirvana Van Het Heikanthof (v. Emerald van't Ruytershof) naar de derde plaats. Op vier kregen we Kirsten Rombouts en Didjy Doda Z (v. Dominator 2000 Z). De top vijf werd vervolledigd door Patrik Spits en Cover Girl DH Z (v. Cornet Obolensky). 

1m15 

Evelien Dekkers en de BWP-merrie Latina D (v. Calluccio C) waren niet te kloppen in 1m15-reeks. Ze wonnen de proef in 29,31 seconden, een stukje sneller dan Lente Dierickx. Zij eindigde met de BWP-ruin Quercus Van Den Oude Eik (v. Jenson vant Meulenhof) op de derde plaats. 

Jonas Vervoort (O Malley Mousse) en Olivia Poole (Kegetricia van Beek) vervolledigden de top vijf. 

1m05

Stephanie Storms en de BWP-merrie In The Mood vh Wimpelhof (v. Winningmood van de Arenberg) wonnen de 1m05-rubriek in een tijd van 26,22 seconden. Dorien Vandevruys nam met Joanca (v. Echo vh Neerenbosch) de tweede plaats voor haar rekening. Hans Van Laer reed Frisbee van't Laerhof Z (v. Fantomas de Muze) naar de derde plaats. 

95cm 

Kyara Langendries won met Viya Cobronc s Z (v. Valano) de 95cm-rubriek in een tijd van 67,88 seconden. Hans Van Laer (Dinky Toy Van t Laerhof Z) en Annette Lybaert (Correnada Z) vervolledigden de top drie. 


Vrijdag 27 mei

Zes baren-proef

Op vrijdag werd de dag afgesloten met de zes baren-proef. Die werd gewonnen door Senne Leys en Dermie (v. Tolan R) nadat ze vijf rondes foutloos konden blijven. Jens Nijs en Doci Di Vallagana sprongen naar de tweede plaats na een puntje in de laatste ronde. 

Laurens Nuyens (Daddy s Day Dream P), Raf Vermeiren (Oliefje van den Henxbroek) en Neal Vanderwegen (Viktor JH Z) eindigden op de derde plaats na vier strafpunten in de laatste ronde. 

1m25 

Benjamin Bardyn sprong op vrijdag naar de overwinning in de 1m25-rubriek. Dat deed hij met Talis Van t Merelsnest Z (v. Tangelo vd Zuuthoeve) in een tijd van 39,62 seconden. Dat was net wat sneller dan Jelmer Hoekstra, die met de KWPN-merrie K-One PGO (v. F-One USA) de tweede plaats voor zijn rekening nam in 40,76 seconden. 

Zijn landgenoot Bobby Klootwijk volgde met Tiger Lily Z (v. Thunder van de Zuuthoeve) op de derde plaats. Op vier zagen we opnieuw Jelmer Hoekstra, nu in het zadel van Seducteur. Lennert Francken vervolledigde met Dark Moon Z (v. Darius) de top vijf. 

1m15

Tinne Vermeiren werd de winnares van de 1m15-rubriek. Daarvoor kon ze rekenen op Geraldine van de Heide (v. Kashmir van Schuttershof). Ze wonnen de proef in een tijd van 35,78 seconden, net iets sneller dan Kato Van Riel en Isminde de Reve (v. Cicero Z) die de tweede plaats voor hun rekening namen. 

Niels Verwerft sprong met eureka van de Neerheide Z (v. Eddy Wally) naar de top drie. Kato Van Olmen (Klio v/d Broekkant) en Julie Holemans (Noortje-S) vervolledigden de top vijf. 

Zesjarige paarden 

De rubriek voor zesjarigen werd gewonnen door Jens Nijs en de BWP-merrie Quadrilla van de Looise Heide (v. Kannan) in een tijd van 35,39 seconden. Zo bleven ze met veel voorsprong Dimme D Haese en Grenoble de Riverland (v. Montender) voor, die tweede werden in 38,40 seconden. 

Op drie kregen we Lada Sobichova in het zadel van L Anouche (v. Cohinoor VDL). Zij bleven Charlotte Smet en Diamond Quality Z (v. Diamant de Semilly) voor, die vierde werden. Ivan Dalton en Keep Cool (v. Emerald van't Ruytershof) vervolledigden de top vijf. 


Klik hier voor alle uitslagen.