Gudrun Patteet en Sea Coast Queen B van 't Paradijs knallen in YH Final Dublin

Gudrun Patteet en Sea Coast Queen B van 't Paradijs knallen in YH Final Dublin

Op Ierse bodem rondde Gudrun Patteet haar passage met de zevenjarige Sea Coast Queen B van 't Paradijs af met een topnotering in de finale voor jonge paarden. De overwinning was voor de Zangersheide Thor ter Wilgen Z

Gudrun Patteet zorgde in een barrage met tien voor de snelste tijd en klokte in het zadel van de zevenjarige BWP merrie van Elvis ter Putte af op 31,34s. Helaas bekocht het duo die snelheid met een springfout, wat hen op de zesde plaats hield. 

De snelste foutloze ronde kwam op naam van Thor Ter Wilgen Z. De zevenjarige Zangersheide ruin van Taran de La Pomme raakte het hout niet aan en kwam onder de Ier Kevin Gallagher in 32,50s over de finish. Het podium werd gedomineerd door de Ierse combinaties met een tweede plaats voor Francis Derwin en de zevenjarige Leonardo (v. I'm Special de Muze). Gemma Phelan besloot de top drie met Curraghgraigue Jack Bro (v. Orestus). 

Loewie Joppen had de beste achtjarige onder het zadel en bracht Pallier vd N. Ranch (v. Windows vh Costersveld) naar de vierde plaats met een foutloze ronde. De top vijf werd afgerond door de Ierse Susan Fitzpatrick, zij rekende op Gallardo Z, een zevenjarige Zangersheide paard en nakomeling van George Z, om eveneens foutloos te blijven.

Resultaten

In de snelheidsproef was het eveneens Gudrun Patteet die scoorde onder onze driekleur. Ook hier rekende de amazone op een fokproduct van Astrid Room's haar Stal 't Paradijs. Sea Coast Monalisa van 't Paradijs (v. Bamako de Muze) werd gezadeld en bereikte de negende plaats. Op het podium kleurde de Zangersheide Viper Z (v. Vigo d'Arsouilles) de derde plaats in onder Martin Fuchs.