Belgische eventers hebben Olympisch Ticket binnen, Groot-Brittanië pakt goud

Belgische eventers hebben Olympisch Ticket binnen, Groot-Brittanië pakt goud

Aan onze redactie werd zonet bevestigd dat het Belgische eventingteam hun doelstelling behaald heeft: Het Olympisch Ticket is binnen! Het EK werd gewonnen door een sterk aanwezig Brits team. 


De Belgen moesten tijdens het Europees Kampioenschap in Haras du Pin enkele doelstellingen behalen om zich te verzekeren van een plaats op de Olympische Spelen van Parijs in 2024. De lat lag hoor, maar de inspanningen werden beloond. Volgend jaar komt ons eventingteam aan de start om de driekleur in Parijs te verdedigen! 

Voor het Britse team hebben Rosalind Canter en Kitty King het sterkst gepresteerd. Voor Canter was er individueel de gouden medaille met Lordships Graffalo terwijl King het zilver veroverde op Vendredi Biats. Het Duitse team kwam op de tweede plaats, ook zij hadden een individuele medaillewinnares met Sandra Auffarth dat brons kreeg met Viamant du Matz. Het brons ging naar Frankrijk. 

België behaalde de zevende plaats. Individueel behaalde Cyril Gavrilovic het beste resultaat met Elmundo de Gasco en werd 27ste. Op 28 volgde Jarno Verwimp met Mahalia. Lara de Liedekerke - Meier eindigde dit EK met een 31ste plaats.

Resultaten