GP-winst voor Yörg van den Eynden en Q Lowie Dhessy bij Dena Stables

GP-winst voor Yörg van den Eynden en Q Lowie Dhessy bij Dena Stables

Afgelopen weekend was er opnieuw een manche van de Winterwerking Dena Stables. In de LOW-competitie zette Yörg van den Eynden de Grote Prijs op zijn naam. 

16 combinaties verzamelden aan de start van de 1.15m-hoge hoofdrubriek. Met vijf deelnemers die overbleven voor de barrage was Yörg van den Eynden de overduidelijke winnaar. Op de rug van Q Lowie Dhessy sprong hij foutloos rond in 34,27. Die tijd was ruim vijf seconden sneller dan die van Emiel Duchene en Pacific JS. Het duo stopte de klok op 39,61 en was goed voor de tweede plaats. Laatste foutloze combinatie en daarmee afsluiter van de top drie was Ronald Krijnen op Queeny van het Geeneinde. Romi Broeckx was snel genoeg voor brons maar Atina V&V tikte een balk uit de lepels en werd vierde. Lotje van Hees was de vijfde en laatste barragiste met Evita R Z. 

Heel wat girlpower in de rubriek over 1.05m. Paulien Van Loon was de snelste met Tayou van den Haagakkers. Sarah van Overtveldt volgde op twee met Vici de Toxandria Z voor Mirthe Braspennincx en Lovely Levista Juna Z. Ook verder in de top vijf stonden de amazones on top. Sofie de Wachter werd vierde met Prima Donna van 't Stelenshof. Caroline Peeters eindigde op vijf met Halasc de La Ferme Blanche. 

In de 95cm finisthe de volledige top drie binnen dezelfde seconde. Francois van Uytsel had de kortste tijd met Falouche en won zo de proef. Maya Hendrickx volgde op twee met Gentle voor Stephanie Torfs op Miss Perfect MT. 

Volledige uitslag

Foto©: Facebook Yorg van den Eynden