GP-winst voor Johan Wenselaers in HROV Sint-Niklaas

GP-winst voor Johan Wenselaers in HROV Sint-Niklaas

Voor de HROV verzamelden de springruiters op de pistes van Syntra, Sint-Niklaas. De Grote Prijs by Greenfield Selection kwam zondag op naam van Johan Wenselaers. Voor Ann Verdoodt was er winst op zaterdag net als voor Basile Schepens.

Een wel heel spannende barrage had een overwinning voor Johan Wenselaers als uitkomst. Op de rug van Pipa De Yeselo (v. Bamako de Muze) snelde hij in 36,35 seconden het 1.25m hoge parcours rond. Met een tijd van 36,76 volgde Eliah Pieters op de tweede plaats met Pure Action from Second Life Z (v. Picasso Z). Jeroen Van De Vijver reed Petronella van t Lindenhof (v. Thunder vd Zuuthoeve) met 36,92 op de klok naar de derde plaats. De volledige top drie bestond uit achtjarige paarden.

Wenselaers greep een tweede notering en werd nog eens vierde in het zadel van O Neil De Yeselo (v. Elvis ter Putte). Op plaats vijf en zes volgde Jonas Saey. Met New Daily van het Driepuntenland (v. Thunder vd Zuuthoeve) eindigde hij voor Patrisia van t Vennehof (v. Quasimodo vd Molendreef). 

Over 1.15m was Ivo Van Gucht de beste met Phantastique VG Stables (v. Balou du Rouet). Ze bleven 23 honderdsten voor op Evelien Cattoir en Nyona van de Reynaert (v. Black Jack). Jeroen Van De Vijver greep hier al zijn eerste bronzen medaille met Petronella van t Lindenhof voordat hij in de GP ook derde werd. Paul De Stoop stuurde Mon Ami (v. I'm Special de Muze) naar de vierde plaats, Femke De Graaf volgde met Quick Blue van het Schaeck (v. Quickly de Kreisker) op vijf.

Zondag

Ann Verdoodt was niet te kloppen in de 1.20m hoofdrubriek op zondag. Met Kubi Carendo (v. Breemeersen Crescendo) stond ze met 30,64 seconden op één. Freya Heirbaut stopte de chrono met Elke van de Boslandhoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve) op 31,66 en was zo goed voor de tweede plaats. De laatste twee klasseringen werden door Marinus Den Doelder op naam geschreven. Met Domino (v. Toulon) mocht hij het podium op terwijl Jokari vd Munte (v. Corland) hem de vierde plaats opleverde.

Bij de pony's ging Basile Schepens met de eer lopen in de rubriek over 1m op Quinot van Bucxtale. Dido Thierens zorgde voor het meeste weerwoord op Rocky en werd tweede. Op drie zagen we Birsen Vercammen met Valiënte. Nora Van Haelst reed met Road Runner van de Bucxtale (v. Machno Carwyn) naar een vierde plaats en bleef voor op Elodie D Hooghe met Adriaan van de Claevervallei (v. Joly's Urano). 


Bekijk hier de volledige uitslag