Giovanni Quaghebeur wint de Masters in Torhout: "Ik ken Elviro door en door", Niki Geenens beste in reguliere competitie

Giovanni Quaghebeur wint de Masters in Torhout: "Ik ken Elviro door en door", Niki Geenens beste in reguliere competitie

In Torhout hield de New Flandria Ranch het voorbije weekend hun Nieuwjaarsjumping. Naast de reguliere competitie werd ook een Masters-proef voorzien, waarin Giovanni Quaghebeur met zijn eigen gefokte Elviro NSH Z aan het langste eind trok!

De hindernissen voor deze showproef startten op een hoogte van 1.20m en werd systematisch verhoogd per foutloze rit. Quaghebeur bleef tot het einde het hoofd koel houden en was op geen enkele fout te betrappen met Elviro NSH Z. De 11-jarige zoon van Elvis ter Putte is een eigen fokproduct van Quaghebeur en werd ook door hem opgeleid. 

"Een specifieke tactiek had ik niet echt. Mijn grootste voordeel was volgens mij dat ik mijn paard Elviro door en door ken, daardoor kon ik de juiste beslissingen nemen bij het kiezen van welke sprong te verhogen in elke ronde. Hij is ten slotte bij mij geboren en ik heb een enorm goeie band met hem, hij is mijn beste vriend op 4 benen om het zo te zeggen." 

"Ik was sowieso al enorm gelukkig dat ik samen met hem in de laatste ronde ben geraakt en ik had het helemaal niet verwacht dat ik zou winnen met 2 zeer sterke én snelle concurrenten, namelijk Bart Clarys en Niki Geenens. Uiteraard ben ik super tevreden en vooral enorm trots op mijn paard, hij heeft echt alles gegeven!"

In de reguliere competitie zette Niki Geenens zich op kop van de 1.20m rubriek met Helios van de Spelonckhoeve. Isabelle Storme volgde op twee met Diorada Z voor Sander Logghe en Petitje. De vierde plek was voor David Vantomme op Phénomène van 't Siamshof, Cedric Desimpel werd vijfde op Jolie de Fremis. Geenens kon ook de 1.10m rubriek op naam zetten, dit keer in combinatie met Gazelle van de Vaelenberg. Het duo hield met twee seconden verschil Sophie Vanhoutte met Diaz achter zich. Patrick Verlet en First besloten de top drie.

Resultaten

Wederom winst voor Margaux Bert op zondag

Waar Margaux Bert en haar Qui-Vive van de Nachtegale op de startlijst staan kijkt de concurrentie maar beter uit. Bert had opnieuw een succesvol weekend en greep de overwinning met de dochter van Kafka vd Heffinck in de 1.15m hoofdrubriek. Een mooi vroeg verjaardagscadeau voor de amazone die een dag later 22 lentes jong werd. Over 4 seconden voorsprong hield Renee Goethals op de tweede plaats met Rosie van het Wilderhof. Vica Dewaele en Qaliska van de Peereboom zetten zich op drie. 

Zion Geldhof hield Bert van een eerdere overwinning door Fabienne in de 1.05m rubriek naar winst te sturen. Bert en Qui-Vive besloten hier op twee met net geen seconde. De derde plaats was voor Olivia Moeyaert en Lady Amor Sandro van de Waeterhoeve. 

Bij de pony's werd de 1.15m hoofdrubriek gewonnen door Laurence Declercq en Harmonie Du Levant. Fien Massagé legde hen het vuur aan de schenen maar werd toch tweede op Krusader van Orchid's. De 1.05m proef werd gewonnen door Marie-Lise Vanhaverbeke op Miouzzz du Beau Rivage. 10 honderdsten hielden Estelle Pieters en Le Prince van de eerste plaats. Owen De Rous en Nero van het Pleintje noteerden zich met eveneens een snelle tijd op drie.

Resultaten