Gilles Thomas deelt het podium met Roy Hanlon in Bonheiden

Gilles Thomas deelt het podium met Roy Hanlon in Bonheiden

De CSI2* 1.40m rubriek was vandaag de hoogste rubriek van Bonheiden. Na een barrage met slechts negen deelnemers was het Gilles Thomas die voor eigen publiek voor het beste resultaat zorgde.

Hoewel de recent Belgisch Kampioen in het zadel van Elfra van Beek Z, een negenjarige hengst van El Salvador uit de fokkerij van Guido Herrijgers, een knappe rit aflegde kon het duo de overwinning niet op eigen bodem houden. De Nederlander Siebe Leemans was ruim twee seconden sneller en kon daarvoor rekenen op een Belgisch paard. Hij boekte de winst met de achtjarige Zangersheide hengst Gem Vd Riloo Z (Gemini CI XX). De top drie werd vervolledigd door Roy Hanlon en de door Ann Van Putte gefokte Easytop van de Kromsteeg Z (Emerald van 't Ruytershof). 

Ann Carton-Grootjans zette het Belgische feestje verder op vier met Judine van de Kapel, een achtjarige dochter van Cigaret Jvh Z. De top vijf werd besloten door Frederic Vernaet op de rug van Olleke Bolleke Jw vd Moerhoeve (Kannan). De laatste foutloze barrage kwam van Karlien Fannes en Dubai Une Prince (Shaman du Yam's).

Resultaten