Peter van der Waaij gaat aan de slag als Chef d'Equipe voor Zwitserland

Peter van der Waaij gaat aan de slag als Chef d'Equipe voor Zwitserland

Nederlander Peter van der Waaij is de nieuwe Chef d'Equipe voor het Zwitserse Elite Springteam. De huidige teamassistent van de Nederlandse springruiters zal per 1 januari 2024 het verantwoordelijke teammanager en leider van het elite springteam overnemen van Michel Sorg. 

Een teammanager met uitstekende communicatieve vaardigheden, iemand vertrouwd met de internationale paardensportwereld – dat was het gezochte profiel voor de leider van het Zwitserse elite springteam. Met de ambitieuze en dynamische Peter van der Waaij heeft de Zwitserse Hippische Federatie (SVPS) de ideale kandidaat voor deze positie gevonden.

De 29-jarige Nederlander heeft de afgelopen twee jaar uitgebreide internationale ervaring opgedaan als assistent van de teamleider van de elite springruiters in zijn thuisland – niemand minder dan voormalig olympisch kampioen en wereldkampioen Jos Lansink stelde hem voor. Samen vierden ze grote successen, zoals de overwinning in de Nations Cup van Rotterdam (NED) dit jaar of de zilveren medaille op de Wereldkampioenschappen in Herning (DEN) in 2022. Dankzij zijn open en winnende persoonlijkheid, evenals zijn bewezen managementvaardigheden, wordt Peter van der Waaij beschouwd als een oplossingsgerichte bruggenbouwer en motivator die mensen kan samenbrengen en effectief kan leiden.

Als voormalig paardensportjournalist en springcommentator is hij al vele jaren bekend met de internationale sportpodia. Samen met zijn vrouw runt hij een trainings- en handelsstal voor springpaarden in Nederland, waarbij hij met name managementtaken op zich neemt.

Peter van der Waaij zal zijn positie op 1 januari 2024 op zich nemen en kijkt uit naar de nieuwe rol: "Ik ben in de afgelopen jaren al veel Zwitserse teamleden tegengekomen op internationale toernooien en heb hun resultaten gevolgd. Het is belangrijk voor mij om de nationale paardensportscene in Zwitserland nog beter te leren kennen. (...) Ik kijk er erg naar uit om met het Zwitserse team te werken, dat tot de beste ter wereld behoort."

Michel Sorg zal de positie van teamleider blijven bekleden tot het einde van het jaar en zal de komende weken gebruiken voor de overgang naar Peter van der Waaij.



Bron: Persbericht