Gilles Borgonjon mist GP-overwinning op een haar na in Deurne

Gilles Borgonjon mist GP-overwinning op een haar na in Deurne

Op Nederlandse bodem zette het Green Valley Estate de deuren open voor de nationale competitie. Gilles Borgonjon ging er de Belgische eer verdedigen en miste in een spannende barrage van de Grand Prix nipt de overwinning. 

Slechts 4 van de 24 startende combinaties slaagden erin een foutloos basisparcours af te leggen. Onder hen behoorde Borgonjon, in het zadel van Just Him. Met de ruin van Toulon was de Belg ook in de barrage op geen fout te betrappen en finishte met 42,84s op de klok. Daarmee was Borgonjon met slechts één honderdste trager dan plaatselijke ruiter Thijs Derks, die Have A Dream (Spartacus) in 42,83s naar de eindmeet stuurde. Roosje Brouwer vervolledigde met Kerswin van 't Roosakker (Echo van 't Spieveld) de top drie. 

Eerder op vrijdag scoorde Borgonjon al het brons met de dertienjarige ruin in de 1.40m hoofdrubriek. In het hoofdnummer van donderdag was het Bunoit Moeskops die naar zilver sprong op Paris van Eeckelghem (Balou du Rouet).

In de Small Grand Prix was er zilver voor Jade Van Renterghem op Mojito van t Hulgenrode (Catoki). De overwinning tintte Belgisch met de BWP merrie Quincy vd Bisschop (Harley) op één onder Nederlandse amazone Sabrina Van Rijswijk. Greenfield Selection-amazone Chloé Stampaert klasseerde zich met Tesla Greenfield Z (Thunder vd Zuuthoeve) op zes voor Peter Boelens en Cassina Z (Cornet Obolensky). Deboray Van Roy scoorde met Nilia des Roches Rouges (Numero Uno) het brons in de 1.25m rubriek. 


Resultaten