Flore de Winne en Flynn FRH debuteren sterk in Wereldbekerfinale Riyadh

Flore de Winne en Flynn FRH debuteren sterk in Wereldbekerfinale Riyadh

In Riyadh is de Wereldbekerfinale voor Dressuur van start gegaan met meteen een knallende start voor Flore de Winne. De Belgische amazone reed Flynn FRH (Tannenhof's Fahrenheit) in de Openings Grand Prix meteen over de kaap van 70% en in de prijzen! Knap als je weet dat het voor het duo heel snel richting de top is gegaan en dit hun allereerste Wereldbekerfinale is. 

Met de 10-jarige zwarte hengst kreeg de amazone gemengde resultaten toebedeeld van het uitgebreide jurypanel. Zo kwam het duo op een vierde, tweemaal zesde, zevende, achtste, elfde en dertiende plaats te staan. Hun totaalscore van 70,575% leverde een knappe zevende plaats op, wat betekende dat ze zich meteen konden klasseren en wat prijzengeld mee naar huis mochten nemen. 


Ook voor Larissa Pauluis is het haar eerste keer in de Wereldbekerfinale. Dat doet de Belgisch kampioene niet met haar vertrouwde Flambeau, maar met de 12-jarige hengst First-Step Valentin (Vitalis). Het paar eindigde hun debuut met een score van 68,494% en werd twaalfde op zeventien deelnemers.


Geen ontkomen aan Charlotte Fry en Everdale


Charlotte Fry (GBR) stuurde de inmiddels bekende KWPN'er Everdale (Lord Leatherdale) naar de overwinning met een totaal van 75,388%. De jury plaatste hen unaniem op één. Patrik Kittel (SWE) volgde op twee en kreeg in zadel van Touchdown (Quaterback) 73,292%. Niet Isabell Werth (GER) maar Nanna Skodborg Merrald (DEN) kwam op drie te staan. De Deense amazone bleef met een score van 72,904% voor Blue Hors Don Olymbrio (Jazz) nipt voor op Werth die met DSP Quantaz (Quaterback) deze finale op de vierde plaats start met een totaal van 72,236%. 

Resultaten