Florance De Brabander mist nipt de overwinning in Bronze Tour Azelhof

Florance De Brabander mist nipt de overwinning in Bronze Tour Azelhof

De hengsten maakten vorige week plaats voor de Bronze Tour die op zondag bij het Azelhof verreden werd. In de hoofdrubriek was er nipt geen Belgische overwinning. 

Florance De Brabander kwam in de 1.10m hoofdrubriek in 23,91s over de finish met Jonkvrouw van het Landjuweel. Die tijd was net niet snel genoeg om Lissy-Ann Tilk (EST) voorbij te steken met Ex'Royal (Ex Calibur), die de tijd op 23,19s stopten. Tessa Heylighen en Nel namen brons mee naar huis, zij hadden een tijd van 23,91s. Juna De Bontridder en de 7-jarige Mystery O (Carrera VDL) finishten in 23,97s op de vierde plaats voor Fleur Volckaerts en de eveneens 7-jarige Diva Van de Langendijk Z (Dominator 2000 Z) die vijfde werden met 23,98s op de klok.

De 1m rubriek kende wel een Belgische overwinning. Sarah Lauwereys was de beste in het zadel van Harmony (Numero Uno). Eva Wouters achtervolgde met Abby (For Pleasure) op twee voor Anouck Verhelle en Oh Chivas (Carrico) op drie. 

De 90cm werd gewonnen door Emma Schouwaerts in combinatie met Helios van t Hemelszoet (Catwalk van de Helle). Maya Hendrickx bleef met Bontgirl Z voor Pytha Noël en King of Pop, het winnende duo van de 80cm. Over 70cm ging Sam De Roeck met de 6-jarige Sovereign Gold (Lincolm L) op kop, Pauline Heremans zegevierde met Cadesh over 50cm. 

Resultaten