Femke de Graaf en Kriannelina glunderen in Expohallen Gent!

Femke de Graaf en Kriannelina glunderen in Expohallen Gent!

Niet alleen de internationale, maar ook regionale sport viert feest in de Expohallen van Gent. Op vrijdag sprong Femke de Graaf naar de uiteindelijke winst in de 1.20m HROV hoofdrubriek. De Graaf snelde met net geen twee seconden voorsprong, naar de titel in het zadel van Kriannelina (Cidane).

Samen met de negenjarige merrie, uit de fokkerij van Huub Koman, bleef de Oost-Vlaamse amazone, Matthias Vancouillie met Ideefix van de Vancoohoeve (Glock's London) voor. Het podium werd afgewerkt door Sofie van Bunder en haar eigen gefokte, Ensemble vd Molenberg Z (Edjaz van 't Merelsnest). 

Het duo werd opgevolgd door Pieter Bouché. De lokale springruiter bleef met Comme On Rr Z (Comme Il Faut) nipt voor op Celien Meert en Caheelah de Beaufour (New Jimmy's).

Eerder won Jonah Becu de 1.10m rubriek. Becu sprong met zijn BWP-merrie, Rigolade Van Hof ter Boone (Vleut) onder de chrono van Shauni Heleyn met Juna van 't Clavotterhof (Watch Me van 't Zorgvliet). Op de derde plaats volgde Zoe Devriendt in het zadel van Et Voila van de Ringhoeve (Elvis ter Putte).

In de 1.00m proef schreef Laura Metelmann de winst op naam. Metelmann sprong met Ferne Van de Rispen (Toulon) naar een nipte zege op Gilles van Daele en Quick van de Achterhoek (Dieu-Merci van T&L). De top drie werd afgewerkt door Audrey Devloo-Delva en Echo (Lord Chin).

Uitslagen