Femke De Graaf domineert in Bomaco

Femke De Graaf domineert in Bomaco

Niet enkel in Gent liet Femke De Graaf haar aanwezigheid opmerken, ook op de pistes van Bomaco domineerde de amazone de hoogste rubriek. Zo won ze niet enkel de 1.35-proef in het zadel van Picante Ter Elzen maar werd ook nog eens derde en vierde.

De Graaf zat niet stil vorige week. De amazone drukte haar stempel zowel in de HROV werking tijdens Flanders Horse Expo als in de reguliere wintercompetitie bij Bomaco. Op de pistes in Asse wist de amazone de overwinning mee naar huis te nemen van de 1.35m hoofdrubriek. In het zadel van Picante Ter Elzen was ze net iets sneller dan Geoffrey Cobbaut, die op Zito T slechts zestien honderdsten later over de finish kwam. Het brons kwam ook op naam van De Graaf maar hier in combinatie met Oilily van t Hellewater. Kriannelina sprong onder De Graaf naar de vierde plaats. 

Proef 1.25m

Ann Verdoodt won de proef over 1.25m met Kubi Carendo. Maxine Gaelens domineerde verder het podium en sprong zowel naar zilver als brons. Met Florenne ML was de amazone goed voor de tweede plaats, op Quequette Royale van 'thooghem volgde ze op drie. Ook hier kwam De Graaf bovenaan het klassement piepen en kwam op vier te staan met Joberlina van de La Rosteehoeve. Frederik Cattebeke doorbrak het vrouwelijk geweld en werd vijfde met Z Golden Girl Hero Z. 

Proef 1.15m

Gaelens nam ook in de 1.15m rubriek dezelfde twee medailles mee naar huis. Deze keer was het Noblesse Royale die haar het zilver opleverde, de bronzen prestatie kwam wederom van Quequette Royale van 'thooghem. De winst kwam op naam van Naomi Saubain in het zadel van Ipos van het Slagershof. 

Pony's

Op zondag kwamen de pony's in actie met de hoogste rubriek op 1m. Noah Tondeur sprong naar de overwinning op Mac de Lille maar kreeg die winst niet zomaar cadeau. Met amper 22 honderdsten verschil kwam Eline De Ridder op twee te staan met Clogheen Puzzle. Voor Aurore Dandois was er de derde plaats op Orchid's Gail, Hannelore Thomas was vierde op Sidan vh Prinsenveld. 

Proef 90cm

Over 90cm won Kate Stalpaert met Rattatan, in het zadel van Domino werd de amazone nog eens derde. Ook de vijfde plaats werd door Stalpaert ingevuld met Ully. Elicheva Simon kwam met een halve seconde verschil op twee met Gringo. Op vier zagen we nog Huriaux Louise met Courage. 

Alle resultaten