Emily Sneyers wint selectieproef voor BK Studentenruiters

Emily Sneyers wint selectieproef voor BK Studentenruiters

Afgelopen vrijdag maakte het Azelhof plaats voor de rechtstreekse selectieproef voor het BK der Studentenruiters dat zal plaatsvinden in de Nekkerhallen tijdens Jumping Mechelen. Deze proef werd verreden als een Barema C jachtparcours over een hoogte van 1.15m. Na een dag vol sfeer kennen we onze 8 finalisten die rechtstreeks geselecteerd zijn voor dit BK der Studentenruiters.

Emily Sneyers kwam als zevende aan de start en wist met haar paard Irresistible Van de Bleukhoeve Z (v. I Am Moerhoeve's Star) een zeer scherpe tijd neer te zetten van 52.98 seconden waarmee ze alle concurrentie achter zich wist te laten. Enkel Nell Delgouffe en Alexander Goovaerts konden deze tijd verbeteren, maar door 2 springfoutjes zakten ze enkele plaatsen terug. Plaats twee was weggelegd voor Noor Paridaans met Kartano Van het Eelshof (v. Der Senaat 111) in een tijd van 56.15 seconden. Paridaans kreeg eveneens een les van Gilles Nuytens geschonken als best geklasseerde lid.

Ephsieny Van Roy sloot het podium af met haar paard Pippa in een tijd van 57.79 seconden. De overige finalisten waren: Veronique Vanhees, Febe Bruegelmans en Caroline Van Rossum. Naast een ticket voor Mechelen ontvingen deze finalisten ook enkele leuke naturaprijzen van onder andere Greenfield. 

Naar jaarlijkse gewoonte moesten de ruiters deze rubriek verkleed aanvatten, met een speciale prijs voor de best verklede combinatie. Het thema van dit jaar luidde “Dress as the first letter of your name”. Linde Van Boxstael en haar paard Kassira gingen met de prijs aan de haal als “Lingerie Linde”. Haar kostuum bracht haar helaas geen ticket voor Mechelen op, maar bracht de afterparty toch stevig op gang. Daardoor werd deze editie opnieuw vol sfeer afgesloten.