Emily Dereere en Laurence Declercq zorgen voor girlpower in WVUR Criterium

Emily Dereere en Laurence Declercq zorgen voor girlpower in WVUR Criterium

Naast de reguliere competitie werd ook het criterium voor pony- en jeugdruiters binnen de WVUR afgelopen weekend opgestart. Bij de jeugd was Emily Dereere de beste, bij de pony's ging Laurence Declercq op kop. 

De hoogste rubriek voor de Junioren en Senioren kwam op een hoogte van 1m te staan. Emily Dereere stuurde Katharina van de Durmstede (Equistro) in de snelste tijd over de finish en bleef voor op haar mannelijke concurrentie. Lars Annys en Double Trouble lieten zich op twee noteren voor Arthur Fonteyne en Qindao van 't Neohof, een 8-jarige BWP ruin van Hunters Carambole uit de fokkerij van Steven Suffys. De top vijf werd afgewerkt door Laura Avermaete met Rummy van't Kloosterhof (Le Blue Diamond van 't Ruytershof) op vier en Fleur Thys met One-Time van het Rezenhof op vijf. 

In de 90cm kwam Luna De Wilde op het hoogste schavot te staan na de winnende ronde op de reeds 22-jarige Vomara (Come On) gereden te hebben. Milan Theeten werd tweede op Mc Gay Lurin De Martinsart voor Violet Vermeulen en Helio do Belmonte (Madisson Du Ry). 

Laurence Declercq op één bij de pony's

De hoogste ponyrubriek daagde zeven combinaties uit in een 1.10m hoog parcours. Laurence Declercq kon als enige dubbel foutloos afwerken en kwam met Harmonie Du Levant, een 7-jarige dochter van Uhland D'Aven, op één te staan. Stien Bultinck en de 6-jarige Chica van de Eekhoek (Pablo) werden tweede. Febe D'haluwin bracht Egmond naar plaats drie. Op vier werd Noor de Rous geplaatst met Nero van het Pleintje (Ten Ankers Jerolianca) en Laurice de Vos werd vijfde op Fuego du Tuhma (Batman d'ETE). 

Zara T'kindt zegeviert in de Fun Tour op zondag

In de Fun Tour was het Zara T'kindt die hoofdwinst mee naar huis nam op W-Happy vd Lindehoeve Z (Weldon D'05). Met het fokproduct van Marc De Brabander bleef de amazone in het 1.10m hoge parcours bijna drie seconden voor op Beau Neirynck en Petite Fleur (Lavallino Ter Klomp). Amelie Maes en Tia Maria (Spiros Z) werden derde. 

Alle resultaten