GP-winst voor Cedric Desimpel en Carte D'or Z bij de Blauwe Zaal

GP-winst voor Cedric Desimpel en Carte D'or Z bij de Blauwe Zaal

Het voorbije weekend vormde de Blauwe Zaal, gelegen langs de Damse vaart, drie dagen het toneel voor de WVUR. De PRO Tour verzamelde op Paasmaandag, waar Cedric Desimpel de hoofdwinst claimde. 

Na een spannende barrage met veertien deelnemers kwam Desimpel als winnaar uit de bus. In het zadel van Carte D'or Z, een 9-jarige zoon van Chellsini Z werkte hij het snelst het 1.30m hoge parcours af. Fokker van zijn paard, Tom Camerlynck achtervolgde op plaats twee met Exquise Lulu (Guarana Champeix). Joy De Muynck vervolledigde de top drie op de 9-jarige Tess van't Leeuwerikenhof Z (Thunder vd Zuuthoeve). 

Louis Lambrecht besloot in het zadel van Petruska vd Bisschop, een BWP merrie van Denzel v't Meulenhof gefokt door Tom De Craene, op plaats vier. Camerlynck werd ook nog eens vijfde op Gaudi de Hus (Toulon), voor Lambrecht en Hopes Are High 111 (Hunter's Scendro). 

Jonas Saey was met de BWP merrie Patrisia van t Vennehof (Quasimodo vd Molendreef, fokker: Jos Voeten) de beste in de 1.20m rubriek. Op twee kwam Nathan van Vynckt met Mayla Da Vida (Quality Time, fokker: Paul Coppieters) voor Ann-Sophie Noppe en de BWP merrie Naline van't Zorgvliet (Thunder vd Zuuthoeve) van fokker Andre Braeckevelt. 

Lore Decock wint zaterdag's Krismar Grote Prijs

De hoofdrubriek op zaterdag had de hindernissen op een hoogte van 1.25m staan. Lore Decock bleef in het zadel van Doha D'Amour Z (Daydream PP) nipt voor op David Vantomme met Phénomène van 't Siamshof (Flipper d'Elle). Guillaume Ruant stuurde zijn zelf gefokte Chill With Picobello Z (Cardento) naar het brons. Cedric Desimpel sprong hier naar een vijfde plaats met Jolie de Fremis (Spartacus) en moest Julie Devloo met Kalyinn K (Connect) voorlaten. 

De Result Equine 1.15m rubriek werd gewonnen door Estée Bomere. Op Jade Van Ten Breebroek (Clipper vd Begijnakker) was ze Isabelle Storme in combinatie met Reve van het Reigershof (Hanley) te snel af. Philippe Vandoorne sprong naar het brons met Queen vd Thijshoeve (Kafka vd Heffinck).

Melanie Deloof en Stalle M van Berg op Zoom beste bij Jonge Paarden

De Krismar Jonge Paarden-rubrieken gaven op zaterdag het toneel aan de vier-, vijf- en zesjarige paarden. In die laatste categorie was het Melanie Deloof die op kop ging met Stella M van Berg op Zoom, een BWP merrie van Thunder vd Zuuthoeve uit eigen fokkerij. Jean-Christophe de Grande nam zowel het zilver als het brons voor zijn rekening met respectievelijk Annalena v't Leeuwerikenhof Z (Aimar van het Polderhof) en Adelante vh Eegdeken Z, een dochter van dezelfde hengst. Voor Jerry van Damme was er op zijn eigen gefokte Saffira Blue (Emerald van 't Ruytershof) de vierde plaats gevolgd door Jelle Sappin en de Dieu Merci van T&L-dochter See Me Mj.

Bij de vier- en vijfjarige paarden werd niet met een klassement gewerkt daar de chrono niet bijgehouden werd. 43 van de 70 combinaties bij de vijfjarigen werkten foutloos af net als negen van de 23 vierjarigen dat deden. 

Alle resultaten
F. ©: Privé