Ellen Vandeven en Julie Van Hollebeke winnen Winterwerking Finale bij Vincent Martens

Ellen Vandeven en Julie Van Hollebeke winnen Winterwerking Finale bij Vincent Martens

Afgelopen weekend stond de finale van de Winterwerking bij Vincent Martens gepland. Bij de paarden ging de overwinning naar Ellen Vandeven, Julie Van Hollebeke domineerde dan weer bij de pony's. 

De hoogste proef had de hindernissen op 1.20m gezet. Met z'n zessen kwamen ze aan de start, allen met de winst als doel. Alle zes de combinaties doorstonden de basis foutloos dus kwam het op een snelle, foutloze barrage aan. Met 28,17 op de chrono zette Ellen Vandeven de snelste tijd neer met Titanne vd Rottery Z. Sander Logghe was met zijn tijd van 30,18 goed voor het zilver op Petitje. De derde en laatste op het podium was Ruben Lannoo met Javeline. 

Winnaar van vorige week, Jonas Soenen werd deze keer vierde met Sieur ste Hermelle en was de laatste foutloze combinatie. Günther De Zutter was op Dobbiaco Z vijfde gevolgd door Robbe Balcaen met Pepita van de Sneppe op zes. 

Rubriek 1.10m

Over 1.10m ging Sander Logghe met de overwinning aan de haal. Op Happyness zette hij de winnende tijd op 26,42. Met ruim drie seconden verschil volgde Brecht Gordier met Nena D'Elvebo op twee. Slechts twintig honderdsten liet Ellen Vandeven, hier opnieuw met Titanne vd Rottery Z, op drie stranden. Balcaen zette Pepita van de Sneppe op vier, Luna Pintelon werd op Ichi van 't Ameldonk Z vijfde. 

Rubriek 1m

Milan Van de Veire won op Caelum Ter Wilgen en hield Amber Adam op afstand. Nog geen halve seconde verschil verwees Adam met Moon Jumper naar de tweede plaats. Zita Pintelon mocht het podium vervolledigen op Krik Krak AG. 

Op vier kwam Merel Wittebolle met Odina van 't Siamshof, Luna Pintelon werd nog eens vijfde met Ichi van 't Ameldonk Z. 

Pony's

Bij de pony's kwam Julie Van Hollebeke op één in de hoofdrubriek. Van Hollebeke zit nog maar recent in het zadel van Mulvin Easy Dun maar het duo lijkt al aardig op elkaar ingespeeld met hun eerste overwinning. Stien Bultinck werd op Chica Van De Eekhoek knap tweede, Mathijs Van Den Branden volgde met Vienna op drie. 

Op plaats vier en vijf zagen we twee keer Zita De Wilde terug. Op Orchid's Nanette werd ze vierde, L'Eros van het Eikerhof was goed voor vijf. Met haar beide pony's had de amazone een springfout. 

Rubriek 90cm

De Wilde had in de 90cm rubriek meer succes en bezette de twee hoogste plaatsen. Deze keer was L'Eros van het Eikerhof de beste en moest Orchid's Nanette volgen op twee. Mila De Bock mocht met Joly's Golden Boy mee het podium op en werd derde. 

Op vier kwam Léonie Buyck met Dart, Mathijs Van Den Branden werd op Vienna vijfde. 

Alle resultaten