Ellen De Swert wint hoofdproef Jumping Team Beys

Ellen De Swert wint hoofdproef Jumping Team Beys

In de Ruiterschool te Oud-Heverlee vond het voorbije weekend Jumping Team Beys plaats. Op zaterdag in de vroege avond stond de hoofdproef van dat weekend op het programma, een barema A met barrage over een hoogte van 1.20m. Zoals gewoonlijk stonden de vaste HGVBB waarden op scherp, en werd het een sterke strijd waarbij uiteindelijk enkel de top drie dubbel nul wist te blijven. Snelste van het trio was duidelijk Ellen De Swert, in het zadel van Cantchelaro (Chagall van de Burggrave).

De Swert deed wat van haar verwacht werd, en stuurde de 14-jarige hengst foutloos en in een onklopbare tijd van 34.02 seconden naar goud. Bijna 6 seconden na de nummer één klokte Bryan Dufresne met Taime de Kens (Quito de Baussy) op 39.72 seconden af, wat hem het zilver opleverde. Brons ging naar Danny Van Es en Qadans Van De Kruishoeve (De Flor 111), met een chrono van 43.86 seconden.

Ea Joinneau snelste in 1.10m proef

In de voorafgaande 1.10m proef was Ea Joinneau Danny van Es te snel af. Joinneau stuurde Evita De Lacour Van Lietbeka (Quick) dubbel foutloos en met een krappe chrono van 21.05 seconden naar goud. Een ruime seconde trager volgde Van Es in het zadel van Zico V op een tweede plaats. Het brons mocht in ontvangst genomen worden door Gert Bosmans, die Grand Fou (Omar) in 23.46 seconden naar een derde plaats stuurde.

Xander Van Es heeft het talent van geen vreemden

Winst in de hoogste ponyproef werd binnengehaald door Xander Van Es. De jonge Van Es stuurde Tout Beau de la Cure (Champion de Luxe) naar een mooie eerste plaats in de 1m proef voor pony's op zondag. Louise De Vlieger volgde een ruime seconde na Van Es en mocht op de rug van Une Etoile (Wayland Red Pepper) zilver in ontvangst nemen. 

Alle resultaten van het gehele weekend zijn hier te vinden.