Ellen De Swert is snelste in 1.25m in Sportstal Vanderhasselt

Ellen De Swert is snelste in 1.25m in Sportstal Vanderhasselt

Op de slotdag in Ternat werd de 1.25m voor de HGVBB verreden. Ellen De Swert kwam er in de barrage als snelste over de eindmeet. 

De Swert vormde een duo met Cantchelaro (V. Chagall van de Burggrave). Met de chrono op 40.71 wisten ze Lucien De Wachter en G Star Z (V. Cidane) te snel af te zijn. Hun tijd, 41.36, was goed voor een tweede plaats en kon hen voorhouden op Thomas Leemans. Hij en Petrouska Dm Z (V. Peppermill) reden foutloos in 41.73, waarmee ze op de derde plaats eindigden. 

Op vier hadden we Daisy Polspoel. Zij hield Chaconne (V. Clearway) dubbel foutloos. Koen Gelaude eindigde uiteindelijk op vijf met Kalliope (V. Emerald van t Ruytershof). Enkel deze top 5 kon dubbel foutloos eindigen. Enkel Jelle Limbourg (Luna Van Paemel) kon ook nog meerijden in de barrage maar kwam met een foutje over de finish. 

Afsluiten deden ze op zondag met de 1.15m. In deze proef was Danny Van Es de sterkste. Hij en Zico V reden er naar de overwinning. Marion Marbehant reed samen met Kimberlihens (V. Non Stop) naar de tweede plaats. Het laatste blokje op het podium was voor Silke De Decker en Darlou De La Vallee Cvh (V. Marlou des Etisses). 

Zowel op vrijdag als op zaterdag werd er nog over een parcours van 1.20m gesprongen. In de proef van vrijdag vinden we opnieuw het duo Ellen De Swert en Cantchelaro op één. Danny Van Es was evenwel in deze proef aanwezig en kon op Chica of the lowlands Z (V. Cornet Obolensky) rekenen voor een tweede plaats. De top drie werd afgesloten met Arno Boon en Cleo Z (V .Corydon van T&L). De Swert en Van Es eindigden beide nogmaals in de top 10. 

De zaterdag kon Azdin Ben Moussa met Princesse HC (V. Anakin van t Schuttershof) de overwinning mee naar huis nemen, zij reden onder de Australische vlag. Hij bracht ook Corn Vd Gulden Z aan de start waar hij vierde mee eindigde. Marc Bellemans en Eclipse Z (V. Edjaz V t Merelsnest) eindigden op de tweede plaats, voor Justine Nossent met Bandido Van t Leeuwerikenhof Z (V. Aragorn van het Schuttershof). Zij werden derde.