Dubbele winst voor Emmaly Panis bij KR in Peer

Dubbele winst voor Emmaly Panis bij KR in Peer

De piste van de Breugelhoeve in peer vormde afgelopen weekend het decor voor de ruiters van de KR. Op zondag was Emmaly Panis de ongenaakbare winnares in de hoofdrubriek en pakte ook nog een tweede overwinning mee naar huis, terwijl Kyle Cuypers diezelfde rubriek twee dagen eerder domineerde. Het beste resultaat bij de pony's kwam van Demi Smeets.

Op zondag werd het laatste parcours omgebouwd tot een hoogte van 1.20m. In deze Barema A 2 fasen-rubriek kon Emmaly Panis als snelste over de finish komen met Apollo V Z (v. Andiamo Z). Het duo zette de winnende tijd op 26,99. Met net geen seconde meer op de klok kwam Henk Clabots over de finish op Just a Lonely Boy Stuyvenberghof (v. Cicero Z). Zij hielden Mike Van Olst met twee paarden achter zich. Op Cosi Van Harry Z greep Van Olst het brons terwijl hij in het zadel van U2 vd Rode Poelhoeve (v. Uriko) vierde werd. Kelly Cornelis vervolledigde de top vijf met Heart and Soul Z (v. Heart Beat vd Bisschop).

Panis had Apollo V Z al opgewarmd voor deze hoofdrubriek want ook over 1.15m was de amazone niet te verslaan met de twaalfjarige ruin. Met opnieuw bijna een seconde verschil hield ze Lien Theunissen met Doblesse van het Mikke Hof Z (v. Dominator 2000 Z) achter haar. Nog eens ruim een seconde later volgde Robin Bielen in het zadel van Bigarre WH Z (v. Big Star JR K) op drie. 

Vrijdag

Kyle Cuypers domineerde de 1.20m-rubriek op vrijdag. Op de rug van Mystic Lady van t Buxushof (v. Toulon) won hij de rubriek. Cuypers was sneller dan zichzelf want met Reva van t Buxushof (v. I'm Special de Muze) werd hij nog eens tweede. Voor Van Olst was er een derde plaats met Harania B (v. Dakar VDL). Robin Zeelmaekers vulde met Best Monica 1 Z (v. Best Man Z) de vierde plaats in gevolgd door Gregory Vos en L Astuto (v. Fierro Hof ter Zeedycke) op vijf.

Ook het jachtparcours over 1.15m werd gewonnen door Cuypers die opnieuw in het zadel van Mystic Lady van t Buxushof (v. Toulon) zat. Jules Stevens volgde met drie seconden meer op de tweede plaats met Herusa S (v. Tornesch). Het podium was volledig met Michael Vreys op Dubai van Plockroy Z (v. Dominator 2000 Z) die derde werd. Cuypers nam nog de vijfde plaats voor zijn rekening met Pleasure van t Buxushof Z (v. Plot Blue) maar moest Gregory Vos met Quintano van de Dornehoeve (v. Millais) voor zich dulden. 

Jonge paarden

Bij de zesjarige paarden was Vos wel succesvol en zette Ramira van de Dornehoeve (v. Andiamo) af op één. Van Olst volgde op twee en drie met respectievelijk Fleuriske Z (v. For Pleasure) en Cosi Von Hary Z. Frederic Marien plaatste zich als laatste op Raphael van Horst (v. Navajo van t Vianahof). 

Zaterdag

De zaterdag stond helemaal in het teken van de ponyruiters. In de hoofdrubriek stonden de hindernissen op 1 meter hoogte, wat duidelijk geen probleem vormde voor Demi Smeets en Nico. Samen waren ze bijna vijf (!) seconden sneller dan Lune Tielemans op Hustien (v. Justice HR). Kayden Havet stuurde Rosi S (v. Karlos) naar een knappe derde plaats. Plaats vier en vijf werden ingenomen door Tessy Geboers. In het zadel van Ziggy Zen VDK (v. Zuidveld VDK) werd ze vierde, Mon-amie (v. Machno Carwyn) zorgde voor de vijfde plaats.

Hanne Jansen won met Cora over 90cm. Alyssa Staes stuurde Imara van de Steegeind (v. Idzard) naar de tweede plaats gevolgd door Rhune Staes en Miss Maya. Diaz Lanslots kwam op vier met Kolverenhof's Iara (v. Eikenhof's Manfred) terwijl Rhune Staes nog eens vijfde werd met Magical Feeling v Stal D Hoeve (v. Kanshebber). 

Bekijk alle resultaten hier