Kelly Dhondt regeert in Klasse Z van LRV Gewest Houtland

Kelly Dhondt regeert in Klasse Z van LRV Gewest Houtland

Afgelopen weekend sloegen LRV Torhout en LRV Veldegem-Ruddervoorde de handen in elkaar om de outdoor op de piste van Stal Groenhove vorm te geven. De klasse Zwaar leek geen makkelijke opgave maar Kelly Dhondt hield DUBBEL het hoofd koel en ging zowel met het goud als het zilver aan de haal. 

Het 1.30m hoge parcours van de klasse Z liet menig ruiter in de fout gaan. Slechts drie ruiters haalden de barrage. Kelly Dhondt had deze keer twee ijzers in het vuur voor deze hoogste klasse. Het was in het zadel van Marielle de Vauxelles (v. Va-Vite) dat de amazone uit LRV Oedelem-Beernem de winnende tijd van 28,12 neerzette. Maar ook op Mylady van den Doorn (v. Cooper van de Heffinck) bleef Dhondt foutloos en reed in 32,89 naar het zilver. Als laatste wist Anne-Sophie Noppe de barrage te bereiken met Naline van 't Zorgvliet (v. Thunder van de Zuuthoeve) en kwam zo knap op drie te staan. 

Buiten het podium volgde Equteam Rider Jolien Demeyer in het zadel van Qrazy van 't Landouwehof (v. Windows vh Costersveld) op vier. Steven Decock vulde de vijfde plaats in met Kairo van het Speienhof (v. Cardento).

Klasse Midden

Anne-Sophie Noppe liet in de klasse Midden de balken wél in de lepels liggen en reed Grappa V/H Pijnvenhof (v. Quidam de Revel) naar de overwinning. Maar die eerste plaats moest ze delen met Joeri Vandewaetere die in exact dezelfde tijd met Queen Rosy van 't Vrijbos (v. Jaguar van Paemel) over de finish kwam. Gillian Vermeulen was de laatste dubbel foutloze combinatie met zijn Tabor van Papinglo Z (v. Triomphe de Riverland). Noppe's broer, Edouard, kwam op plaats vier met Elegance "F" (v. Orame), Jarne Gyssels besloot met Nitouch van de Sysloberg (v. Thunder van de Zuuthoeve) de top vijf. 

Klasse Licht

In de rubriek over 1.10m mocht Jonas Boone de ereronde leiden in het zadel van Aimee II Z (v. Arezzo VDL). Met ruim een seconde verschil volgde Margot Van Zandweghe op de tweede plaats met Lordina van de Furiosohoeve Z (v. Lordanos). Zij werden op de hielen gezeten door Auri Callewaert en Juvani du Val Fleuri Z. Voor Ann-Florence Noppe en Retina van de Plaetse Molen (v. Herald III) scheelde het slechts drie honderdsten om hen op vijf te laten eindigen. Ze moesten Drieke Kindt en Kara Descaver voor hen dulden op vier. 

In de klasse Beginnelingen was de overwinning opnieuw voor LRV Oedelem-Beernem met Vic Pintelon die zegevierde op Senna van de Veldbalie (v. Cristallo). Hanne Claeys werd tweede met Nieuwe-Fleure (v. Always Ospa Z) en bleef voor op Chloë Demeyere en Memousine van Den Dael. 

Klik hier voor alle resultaten



Foto©: Foto Royal