Dieter Vermeiren domineert Gouden Laars Grand Prix in Lier

Dieter Vermeiren domineert Gouden Laars Grand Prix in Lier

In de 1.40m Grote Prijs van de Gouden Laars domineerde Dieter Vermeiren het podium in Lier. Vermeiren won de proef met de 11-jarige Piepke 111 Z. Enkel het podium noteerde een dubbele nulronde.


Pedigree by Equtelex


Samen met de dochter van Plot Blue, Piepke 111 Z bleef Vermeiren ongeveer een halve seconde voor op Tibo Hendrickx met Delphine Goemaere's Igor van 't Palmenhof (El Charro de Loupe). Vermeiren strandde eveneens op de derde plek, ditmaal in het zadel van de 8-jarige Noblesse (I Am Moerhoeve's Star).

Net buiten het podium strandde Mathieu Bourdead'hui op de vierde plaats. Op de rug van Toscane Z bleef de West-Vlaming, Wannes Notelé met Zeppelin vd Heffinck voor.

Lola de Braekeleer en Kyle Cuypers on top

In de 1.30m rubriek was er geen houden aan Lola de Braekeleer en haar dochter van VDL Cardento, Oriane de Libersart. Samen met de BWP-merrie uit de fokkerij van Yves Geron bleef de Braekeleer net geen twee seconden voor op Emy De Braekeleer met Upsala De La Gadaille. Tibo Hendrickx werkte de top drie van deze proef af met onder het zadel Armani Des Maraichers.

Kyle Cuypers sprong voordien naar de winst en derde plek in de 1.20m rubriek. Samen met Mystic Lady van 't Buxushof won Cuypers met de enige chrono onder de 24 seconden. Op ruim één seconde volgde Nette Clerckx in het zadel van de 10-jarige Cataluna Vdh Z. De derde plek was voor Cuypers met Nagante.

De eerste winst van de dag kwam op naam van Carlotta Stegen met de KWPN'er, Carcica

Alle resultaten