Jan Claeys schittert in Grote Prijs Halkin Stables

Jan Claeys schittert in Grote Prijs Halkin Stables

Afgelopen zaterdag kwalificeerden dertien combinaties zich voor de herkansing in de 1.25m Grote Prijs bij Halkin Stables. Uiteindelijk was het lokale springruiter, Jan Claeys die met de eigenaar zijn Cornet's Baloufee.

In het zadel van de 12-jarige dochter van Cornter's Stern bleef Claeys nipt voor op Robbe Schelfaut met onder het zadel de 10-jarige Lalique (Free Style). Het podium werd afgewerkt door voormalig SMS Queen, Anouk Steyaert met onder het zadel haar vertrouwde Japrisco Van de Backershoeve.

Steyaert en Paul De Backer's nazaat van Contact vd Heffinck werden opgevolgd door Niels Neyt met Oscar van het Breehof terwijl Koen De Waele de top vijf afwerkte met onder het zadel de sBs'er, Geronimo van de Kranenburg.

Girlpower in de 1.15m

Eerder bleef Anouk Steyaert met haar Japrisco nipt voor op Laurentine De Bel met onder het zadel Fairlight Van De Bekemolen (Wunder Boy vd Zuuthoeve). Het podium in de 1.15m proef werd afgewerkt door Heleen Bourdead'hui en de 11-jarige Finca (Figo de Muze)

Laurentine De Bel won wel de 1.05m met haar 16-jarige BWP'er, Fairlight. Het paar bleef ruim twee seconden voor op Yana Jansegers met Fyra (Dylan). Yarno Geeroms werkte de top drie af met onder het zadel Gino-H (Calvino Z).

Alle uitslagen