Derbyclub Opglabbeek 2 nieuwe KR clubkampioen

Derbyclub Opglabbeek 2 nieuwe KR clubkampioen

Dertig teams, aangesloten bij de Kempische Regionale, streden afgelopen zondag in Sint-Joris Alken tegen elkaar tijdens hun Interclubkampioenschap. Na afloop van de twee basisomlopen moesten de plaatsen op het podium worden beslecht via een barrage. Voor Derbyclub Opglabbeek 2 kwamen Freddy Jaeken, Hanne Francis, Pascal Wouters en Linda Gabriels aan de start. Het team zette een gezamenlijk foutloos resultaat neer in opgeteld 108.45 seconden, wat hen het goud opleverde. 

Alle drie de podium kandidaten sprokkelden in de eerste twee rondes 4 strafpunten bij elkaar, waar de andere teams meer fouten verzamelden. Om de plaatsen op het podium te kunnen verdelen werd er dus nog een barrage verreden.

Voor Derbyclub Opglabbeek 2 sprongen Freddy Jaeken met Goliath v t Smishof (0-4-0), Pascal Wouters in het zadel van Dalia (0-4-0), en Linda Gabriels op Dilandra van de Leeuwerik (0-0-0) foutloos rond. Het schrapresultaat tijdens dit laatste parcours was voor Hanne Francis en Lisandro, zij tikten één jammere balk uit de lepels na tijdens de basisomlopen steeds foutloos te zijn gebleven). 

Bij thuisclub Sint-Joris Alken 3 vielen er twee balken tijdens de barrage, waardoor Noe Mateos met Olondy van het Heidehof (0-0-4), Melanie Govaerts op Assalino Z (4-4-0), Isabelle De Wit - de Sonnaville in het zadel van Kiara (0-4-0), en Marie Cremers met Dinworthy Crystal (0-0-4) het zilver in de wacht sleepten. 

De derde plaats ging naar Derbyclub Opglabbeek 3, die een totaal van twaalf strafpunten (excl. schrapresultaat) verzamelde tijdens de barrage. Dit bronzen team bestond uit Lins Bomans op Bertoli (0-0-8), Birthe Ferson met Pink-Ribbon van het Schaek (0-0-4), Katrien Walczak in het zadel van Qua-Vite van de Schorre (4-0-4), en Sofie Molderez met Oquigraf van het Maarlo Z (4-0-4).

De volledige uitslag kan u hier raadplegen.