Ivo Gijbels grijpt goud in hoofdproef KR te Sint-Joris Alken

Ivo Gijbels grijpt goud in hoofdproef KR te Sint-Joris Alken

Voorbije zaterdag kroonde Ivo Gijbels zich tot winnaar van de hoogste proef tijdens de KR wedstrijd te Sint-Joris Alken. Gijbels stuurde de 14-jarige schimmelruin Iventus van het Dieselhof (Berlin) dubbel foutloos naar de overwinning in de 1.20m proef met een snelle tijd van 37.84 seconden.

Twee en ene halve seconde na Gijbels kon ook Ruben Houben de chrono foutloos stopzetten op de rug van Chardonnay van Visa Versa Z (Cicero Z), wat hen het zilver opleverde. Jorne Jans zette een onklopbare tijd van 33.86 seconden neer, maar sprong met Liberty (Game-Boy) helaas één balk uit de lepels en strandde zo op een knappe derde plaats.

Diezelfde Ivo Gijbels mocht in het zadel van Idalgo D Arsouilles (Berlin) ook op een vierde plaats in de prijsuitreiking aantreden, gevolgd door Dorien Mombaerts en Iriya-V als vijfde.

Jorne Schroyen op één in 1.15m proef

Tijdens de voorafgaande 1.15m proef werd het spanning alom voor de verdeling van de medailles. Ruim 14 combinaties mochten de tweede fase aanvatten, waarvan de helft knap foutloos bleef. Snelste van al was Jorne Schroyen op de rug van Monnalisa (Nonstop). Het duo finishte in een krappe tijd van 33.56 seconden en mocht zo het goud in ontvangst nemen. Slechts 16 honderdsten na Schroyen stopten niet één, maar twee combinaties exact gelijk de chrono. Zo mochten zowel Karen Josse met Incredible (Tyson), en Marie Cremers op Balina Z (Balougran Z) met zilver naar huis. 

Alle resultaten