Davy Lannoo eist Grote Prijs Waregem op!

Davy Lannoo eist Grote Prijs Waregem op!

Na een barrage met tien heeft Davy Lannoo op zondag de Silver Grand Prix van Waregem op naam geschreven. Lannoo sprong met ruim één seconde voorsprong naar de eindzege in het zadel van de 13-jarige Ugano Sitte-merrie, Jolie van de Bekemolen.

De Oost-Vlaming verwees zo West-Vlaming, Bjorn Vandenbossche naar de tweede plaats. Vandenbossche volgde op het podium met onder het zadel de 13-jarige BWP-hengst, Juristo Van het Hagenhof (Elvis ter Putte).  Het podium werd afgewerkt door Cindy Perdaen met haar 11-jarige Gumbo Mumbo (Cabrio vd Heffinck).

ZS-Stables, volgde op de vierde plek. Bo Fievez strandde net buiten het podium op de vierde plaats met de 12-jarige BWP-ruin, Kwinten van de Mispelaere (Quistro). De jonge amazone werd opgevolgd door Ben De Craene en Jaguar vd Berghoeve (Emerald).

Girl power dankzij Joy Demuynck en Niki Geenens

Eerder zette Joy Demuynck haar zegereeks van zaterdag verder. Demuynck won op zondag ook de 1.30m proef. Met Joy's Dreamgirl Leeuwerikenhof (Kashmir van Schuttershof) bleef ze ditmaal nipt voor op Camille Biebuyck met onder het zadel haar eigen Kenya Van de Kleinheide (Thunder vd Zuuthoeve). Oost-Vlaming, Jelle Sappin volgde in het zadel van de 10-jarige Hanaika (Echo van 't Spieveld).

De eerste winst van de dag, een 1.20m rubriek kwam op naam van Niki Geenens en haar vertrouwde Helios vd Spelonckhoeve (Dulf van den Bisschop). Op bijna twee seconden verschil volgde Niels Neyt met Illy Van de Vaddenhoek (Wandor van de Mispelaere) voor Boris Mauroy met Felicita du Caillou (Malito de Reves).

Alle uitslagen