Simon Prouvé regeert op eigen terrein in Gouden Laars Grand Prix

Simon Prouvé regeert op eigen terrein in Gouden Laars Grand Prix

Op eigen terrein heeft Simon Prouvé afgelopen weekend de 1.40m Gouden Laars op naam geschreven. De familie Prouvé domineerde het podium in deze hoofdrubriek. Simon won uiteindelijk in het zadel van de zevenjarige Bobby Prova Z (Billy Congo).

Samen met de 11-jarige Lugano van 't Steen Putje (Darco) sprong Simon Prouvé eveneens foutloos naar de derde plaats. Kers op de taart eiste Tim Prouvé de tweede plek van het podium op met zijn Aktion Pur Z-merrie, Ackila DV Z.

Net buiten het podium strandde Louise Lenaerts op de vierde plaats. Op de rug van Maybel van het Molenhof (Figaro C) bleef Lenaerts de Antwerpse amazone, Lien Van Ende met Curiosity (Caretino) voor.

Tweemaal winst voor Kyle Cuypers

Eerder won Kyle Cuypers de 1.30m proef met zijn vertrouwde Mystic Lady van 't Buxushof.  Samen met de 10-jarige Toulon-merrie bleef Kuypers ruim één seconde voor op Tibo Hendrickx en Armani Des Maraichers (Kashmir Van Schuttershof). De ruin werd eerder nog uitgebracht door oa. Dominique Hendrickx en Olivier Vandamme. Anouk de Proft vervolledigde de top drie in het zadel van de 13-jarige Q Bee vh Dielshof Z (Quidam de Revel).

Ook de 1.20m rubriek kwam op naam van Cuypers en zijn BWP-merrie, Mystic Lady van 't Buxushof. In deze rubriek sprong Cuypers eveneens naar de derde trede van het podium. Cuypers won zo ook met Quadro van 't Buxushof (Elvis Ter Putte), onder het zadel. Het podium werd vervolledigd door Lauren Windsor die haar 8-jarige Uselia foutloos naar de tweede plek loodste.

De eerste winst van de dag kwam bij het Provahof op naam van Evy Claeys. In de 1.10m proef  won Claeys met Nasty-Flamme (Houston). Het paar werd opgevolgd door Valerie Clauw met Crespo en Clara Mawet met I can 't Stop d'Alphi (Nonstop).

Alle resultaten