Constant van Paesschen heer en meester tijdens Youngster Tour finales Oliva

Constant van Paesschen heer en meester tijdens Youngster Tour finales Oliva

Constant van Paesschen lijkt niet te stoppen vandaag! Na goud in de finale voor 7-jarigen, triomfeerde de Belg nu ook met de vosruin Hoedic du Haut Noyal (Andiamo Semilly) tijdens de finale voor 5-jarige paarden. Van Paesschen stuurde de jonge ruin zowel het basisparcours als de barrage foutloos rond, en won met een onbenaderbare tijd van 43.02 seconden de proef.

Constant van Paesschen en Hoedic de Haut Noyal zetten twee ijzersterke rondes neer, waar geen concurrent bij in de buurt kwam. De Spaanse Diana Marsa Lafarge zette met de vosse merrie Hermes d'Emiralia eveneens twee foutloze rondes neer, maar had twee en een halve seconde langer nodig om de barrage te vervolledigen. Nog eens anderhalve seconde na de nummer twee klokte Tobias Bremermann in het zadel van Qualice 3 (Quality) af, wat hem het brons opleverde. 

De vierde en vijfde plaats werden weggekaapt door Britse combinaties. Alice Mccullagh sprong met haar Rolo OS naar de vierde plek, voor landgenoot Mark Hallion op zijn voshengst Maurice.

Vind de volledige uitslag hier.