Christophe Vanderhasselt triomfeert in 2* 1.40m proef bij Azelhof

Christophe Vanderhasselt triomfeert in 2* 1.40m proef bij Azelhof

Christophe Vanderhasselt troefde deze namiddag in Lier alle concurrerende combinaties af. Vanderhasselt stuurde de 8-jarige Zangersheide merrie Diamantina Z (Diamant De Semilly) vlot en foutloos het 1.40m hoge parcours door, en won met een seconde voorsprong deze 2* proef.

Pius Schwizer volgde Vanderhasselt in de ereronde op de rug van de 11-jarige Casall zoon, Casallino. De Zwitserse combinatie had net geen 30 honderdsten minder nodig dan de nummer drie, Fernando Martinze Sommer met Charlie Harper (Comme Il Faut).

Ook Emilie Conter sprong op de rug van Hiteck (Heartbeat) een sterke ronde, en vervoegde de prijsuitreiking als vierde. Haar Ierse naamgenote, Emily Turkington werd met Nobel S (Cantario) vijfde. 

Vind de volledige uitslag hier.

Opnieuw prijzen voor Vanderhasselt in aansluitende 2* 1.45m proef

In de laatste 2* proef van de dag in Lier bleef de top vijf Belgen-vrij, en ging de winst naar de Fransman Gregory Cottard in het zadel van Cocaine Du Val (Mylord Carthago). Wél sprongen enkele plaatselijke toppers naar een verdienstelijke top tien klassering, waarbij het beste resultaat alweer voor Christophe Vanderhasselt was.

Samen met de 8-jarige Kannan dochter, Ellipse de Lezellec, scoorde Vanderhasselt een zesde plek, vlak voor Ann Carton-Grootjans en Nox Blue van de Hertogen Zirocco Blue VDL) die zevende eindigden. Ook Dirk Demeersman deed niet onder, en sprong op de rug van G'Majo van de Caloo Meerschen (Ugano Sitte) naar een negende plaats.

Vind de resultaten van de 2* 1.45m hier.