Constant van Paesschen en Diaz du Thot klasse apart in hoofdnummer Saint-Tropez

Constant van Paesschen en Diaz du Thot klasse apart in hoofdnummer Saint-Tropez

De hoofdrubriek van het sportief programma op donderdag van de Equestrian Cup daagde 50 combinaties uit in een 1.45m hoog parcours. 

Constant van Paesschen kwam al vroeg in de rubriek aan de start met Diaz du Thot. De elfjarige merrie van Ready Boy des Forets bleef van het hout af en werd door van Paesschen in 31,56s over de eindmeet gestuurd. Net iets eerder kon plaatselijke ruiter Philippe Rozier met Dirty Sweet (Cornet Obolensky) in 30,57s finishen en moesten hun leiderspositie niet meer opgeven. De top drie werd afgerond door Alexa Ferrer en Vitalhorse Naiade d'Elsendam Z. De Zangersheide merrie is een dochter van Nabab de Reve uit de fokkerij van François Verhulst.

Leonie Peeters zorgde voor Belgisch kleur op plaats negen, waar ze dankzij een foutloze rit op Belanda (Cristo 5) kwam te staan. De BWP-ruin Karibou Horta (Landor S) besloot onder Lily Attwood de top tien. 

Katja Haep sprong met de 9-jarige Romy FZ (Baltic VDL) ook nog in de prijzen met haar twaalfde plaats, gevolgd door Frédéric Vernaet en Okina van de Bien (Toulon) op dertien.

Resultaten


F. ©: 1clicphoto