Christophe Leutenez schitterend van start onder Spaanse zon

Christophe Leutenez schitterend van start onder Spaanse zon

De aftrap voor de lentecompetitie in het Spaanse Oliva werd gisteren gegeven en ook enkele Belgische ruiters warmden al op. Dag twee had alvast goeie resultaten voor Christophe Leutenez. 

Leutenez kwam gisteren met zowel de zesjarige Endeavour M Z (v. Eldorado vd Zeshoek) als leeftijdsgenote Luna Beauty Hairconcept (v. Greco Sitte) aan de start van de jonge paarden-competitie. Waar hij gisteren nog wat aarzelde zette hij vandaag de puntjes op de i met Endeavour M Z. De zesjarige Zangersheide ruin was op geen fout te betrappen en was snel genoeg voor de tweede plaats. Enkel Luigi Cupone deed beter, de Italiaan reed naar winst met Cristallina Z (v. Cristallo I). De top drie was compleet met brons voor de Amerikaan Kendrick von Hofe op Hair Jordan Delacense (v. Cornet Obolensky). 

Met deze tweede plaats zet Leutenez zich meteen op een comfortabele tweede plaats in de MET Young Horse Champion Trophy 6YO met 28 punten. 

Philippe Lejeune had ook twee nulrondes op zijn naam. In het zadel van Hamburg MF (v. Vleut) eindigde de Belg op negentien terwijl hij met Chac On Jt Z (v. Chacoon Blue) op 23 kwam. Voor Virginie Thonon en Romantica de Rase (v. Bamako de Muze) was er een springfout in de tweede fase en zo een 26ste plaats. 

Volledige uitslag