Catherine Gustin en Francois Jr Mathy delen het podium in Youngster Tour van Opglabbeek

Catherine Gustin en Francois Jr Mathy delen het podium in Youngster Tour van Opglabbeek

Bij het Sentower Park werden op vrijdagmiddag zowel de rubriek voor vijfjarige als die voor zeven- en achtjarige paarden afgewerkt. De Belgische combinaties konden hierbij heel wat podiumplaatsen scoren voor eigen publiek. 

Louis-Victor Stockman zorgde met Levita vd Lindehoeve Z (Luigi d'Eclipse) voor het beste resultaat bij de vijfjarigen en sprong naar de derde plaats. Een foutloze rit met de KWPN hengst Obiku (Pegasus Jappeloup) leverde Paris Vandousselaere de vijfde plaats op. Op de rug van de vijfjarige Acantos Js Z, een zoon van Aganix du Seigneur gefokt door Jeffrey Schmitz samen met Jan Schmitz, scoorde de Nederlander het goud. Met Algano Js Z, eveneens een Aganix du Seigneur-nakomeling uit eigen fokkerij, werd Schmitz daarnaast ook nog eens tweede. 

De 7-jarige Meuptricia van Beek (Matisse de Mariposa) bezorgde Schmitz de overwinning in de proef voor zeven- en achtjarige paarden. De KWPN merrie is een dochter van Matisse de Mariposa. Catherine Gustin stuurde Lily-Rose Jt de La Limite Z (Luigi d'Eclipse) naar twee. Op drie volgde Francois Jr Mathy op de Kannan-zoon Quelle Force van Sappenleen. Emilie Evrard zagen we met Less is More Chavannaise (Asca Z) op zes. 

Resultaten