BWP'er Gravity of Greenhill wint de Big Tour GP-kwalificatie in Deauville

BWP'er Gravity of Greenhill wint de Big Tour GP-kwalificatie in Deauville

Op de Longines Deauville Classic heeft de BWP ruin Gravity of Greenhill onder het zadel van Julien Anquetin de CSI4* Big Tour 1.50m gewonnen, die tevens telde als kwalificatie voor de Grote Prijs en punten voor de Longines Ranking opleverde. 

De reeds zeventienjarige BWP ruin zag het levenslicht in de stallen van Philip & Lucien Gysbrechts-Haverhals. De zoon van Nabab de Reve vertoeft al 4,5 jaar onder het zadel van de Franse ruiter en leverde hem al zeven keer de overwinning op. Het duo bleef nipt geen seconde voor op Megane Moissonnier en Bracadabra (v. Pacific des Essarts) die tweede werden. De derde plaats was eveneens voor een Franse combinatie en kwam op naam van Paul Delforge en Energika des Neyes (v. Quick Star). 

Op vier en vijf kwamen twee Zangersheide paarden de kop opsteken. Vier werd ingenomen door Simolo de La Roque Z, een elfjarige ruin van Spartacus TN en Victor Bettendorf (LUX). De tienjarige hengst Quark de Preuilly Z (v. Quaprice Boimargot Quincy) kwam met Mariano Martinez Bastida (ESP) op vijf. 

De Belgische paarden drukten duidelijk hun stempel in deze rubriek want voor de BWP'er Kosmo van Hof Ter Boone, een fokproduct van Johan & Marleen Vandamme - Covereur was er met Jeanne Sadran (FRA) de zesde plaats. De top tien werd besloten door Hold Up di Vico P. (v. Rubens di Ri d'Asse) en Elian Baumann (SUI).

Resultaten

In de CSI* 1.15m rubriek zorgde Charlotte Tournay voor het beste Belgische resultaat. In het zadel van Lagossa Sitte (v. Fidelgo du Houssoit) was de amazone op geen enkele fout te betrappen en kwam op de negende plaats te staan.



Foto: Julien Anquetin & Blood Diamond du Pont