Belgen starten met zesde plaats op EK na eerste dressuur onderdeel

Belgen starten met zesde plaats op EK na eerste dressuur onderdeel

Het eerste dressuuronderdeel voor het Europees Kampioenschap Eventing in het Franse Haras du Pin zit erop! Voor ons land mochten Lara de Liedekerke - Meier en Cyril Gavrilovic de spits afbijten met hun dressuurproeven en zo kwam de helft van de Belgische equipe aan de start. Het Belgische team noteert zich voorlopig op de zesde plaats. 

Individueel de Liedekerke - Meier er het het beste vanaf. Zij kreeg voor haar proef op Hermione d'Arville een score van 68,10% en werd daarmee twaalfde. Gavrilovic volgde niet vel verder op de achttiende plaats met een score van 66,43% met Elmundo de Gasco.

Senne Vervaecke neemt individueel deel aan het EK en kwam vandaag met Google Van Alsingen op plaats 22 met een score van 64,05%. 

Op veertien stond nog Jordy Wilken. Hij komt individueel aan de start met Wilbert Bo en kreeg 67,14%. De winst kwam op naam van Yasmin Ingham. Op Banzai du Loir kreeg de Britse amazone 76,59% van de jury. De Duitser Jerome Robine werd tweede op Black Ice voor de Britse Kitty King met Vendredi Biats. 

In de landencompetitie gaat Groot-Brittannië op kop met de proeven van Kitty King en Yasmin Ingham. Duitsland volgt op twee na de Dressuur van Malin Hansen-Hotopp en Christoph Wahler. Nederland staat voorlopig derde nadat Andrew Heffernan en Janneke Boonzaaijer al aan de start kwamen.

Individuele uitslagen

Teamcompetitie uitslagen