Belgische paarden houden Virginie Thonon en Stuart vd Bisschop van de overwinning in Finale 6YO Oliva

Belgische paarden houden Virginie Thonon en Stuart vd Bisschop van de overwinning in Finale 6YO Oliva

Het podium van de finale voor zesjarige paarden in Oliva was overwegend Belgisch getint met Belgische paarden én een amazone! Virginie Thonon greep met Stuart vd Bisschop het brons. 

Op de BWP hengst van Chacoon Blue (fokker: Stal den Bisschop) hield Thonon het droog in de barrage van het 1.30m hoge parcours. Het duo besloot met een snelle tijd van 40,19s op het brons. Het bleek echter sneller te kunnen. Sofia Westborg rekende op de door Amber Boons gefokte Agalove AB Z, een Zangersheide merrie van Aganix du Seigneur Z om foutloos te blijven. Zij klokten af op 38,75s en grepen de winst. Voor Davide Kainich zat Spirit de Muze onder het zadel, een BWP merrie van Eames de Hus (fokker: Joris De Baere). Zij kruisten de finish in 38,81s en werden zo tweede.

Seppe Wouters had in het zadel van Libelle Asborne Z (Lector vd Bisschop) eveneens een snelle tijd maar kwam met vier strafpunten op elf. De door Bogaert - Van Calenberg gefokte BWP hengst Starlight van de Dompelhoeve (H&M Chilli Willi) kwam met Kamilla Ladefoged Rasmussen op acht. Voor hen op zeven kwam Georgia Tame met Lucky Chance Z (Casall), een fokproduct van Picobello Horses.

Resultaten

Thonon kon ook in de finale voor vijfjarige paarden scoren en kwam met Josty de Riveland (Quatro de Riverland, fokker: Riverland) op de zevende plaats te staan. 

De door SA Bayard gefokte Nemeralda d'Ayrifagne, een sBs merrie van Emerald van 't Ruytershof behaalde de winst onder het zadel van Jon Idiart. Op het brons stond nog een nakomeling van de bekende hengst. De bij MB Horses gefokte Emraboy Z kwam met Kelly Collard-Bovy op drie.