Belgische combinaties schitteren tijdens Future Star Academy in Opglabbeek

Belgische combinaties schitteren tijdens Future Star Academy in Opglabbeek
Afgelopen weekend mochten de toekomstige sterren van de sport wederom de pistes van het Sentower Park inpalmen. Bij de jonge paarden schitterden heel wat Belgische combinaties! De overwinningen werden uitgedeeld aan Jan Vlemmix, Nico Baerts, Kelly Cornelis en de Nederlander Jeffrey Schmitz.

De wedstrijd voor vijfjarigen werd op vrijdagavond verreden. De eerste overwinning was voor Jeffrey Schmitz. De Nederlander had met Acantos JS Z, een eigen fokproduct van Aganix du Seigneur onder het zadel. Zoë Anteunis bracht Peter Cleeren's gefokte Cash and Go PC Z (Chaleureux) naar de tweede plaats. De derde plaats was voor Thomas Mertens en Tsarina van de Middelstede, een BWP merrie uit de fokkerij van Jef Adriaensen met als vader El Barone 111 Z.

Op zaterdag was het eerst de beurt aan de zesjarigen. Wie anders dan Kelly Cornelis en haar zelf gefokte Baloucante Di Luna (Balou du Rouet) om het hoogste schavot in te nemen in deze rubriek. Kyle Cuypers had eveneens een eigen fokproduct onder het zadel en bracht Pleasure van t Buxushof Z (Plot Blue) naar twee. Stephanie Bollen nam met Nirvana (Cohinoor, fokker: B. Kok) de derde plaats voor zijn rekening. Heel wat ruiters schitterden met hun eigen paarden want ook Ruben Houben kon een ruin uit eigen fokkerij naar de top vijf brengen. Hij werd vierde op de BWP'er Special Balou HR (Bisquet Balou vd Mispelaere. Nick Verlies en Narina (Thunder vd Zuuthoeve, fokker: W. Wijnen) rondden af op vijf. 

Bij de zevenjarigen werd Nico Baerts gekroond tot winnaar op de Nixon van't Meulenhoof-nakomeling Nustria Ultra Z (fokker:Dominique Hardy Nico Baerts). Julien Denayer noteerde zich met Cissy van de Cumul Z (Cicero van het Paemel) van fokker Marc Kempeneers op twee voor Patrick Jonkmans en zijn eigen gefokte Vedette van het Langwater Z (Vannan). Jenny Pauquet besloot met Declic de Fond de Ville Z (Dominator 2000 Z, fokker: T&E Leveque) op vier. 

Jan Vlemmix hield heel wat internationale concurrentie achter zich bij de achtjarigen en kon daarvoor rekenen op Quinar van het Drongengoed. Deze BWP ruin is een fokproduct van Imschoot Voeders en een zoon van Kannan. Michael Vreys zorgde mee voor de Belgische tint op het podium en werd derde met Heideroosje van Plockroy Z, een dochter van Heidelberg vh Lindehof uit eigen fokkerij. 


Alle resultaten