Belgische La Rouge JT wint Youngster Final in Oliva, Godecharle in top vijf

Belgische La Rouge JT wint Youngster Final in Oliva, Godecharle in top vijf

Ook de zevenjarige paarden hadden op woensdag hun finale tijdens de derde tour van de MET in Oliva. De sBs merrie La Rouge JT zorgde met haar Nederlandse ruiter Dennis van den Brink voor een Belgisch getinte overwinning. 

Met de sBs merrie van Ducati van Schuttershof uit de stallen van J. Timmermans was van den Brink de snelste in de 1.40m hoge barrage. Het duo kon met een seconde verschil de Britse Leo Lamb met Chrysler Key SR (Comme il Faut, fokker: Keystud) van de overwinning winnen houden. Het brons was voor Gerrit Nieberg en Don Plus, een zoon van Diamant de Semilly (fokker: Ignaz Berger). 

Maxim Godecharle was de beste Belgische ruiter en bracht de BWP'er Rebel van 't Zomerhof (Harley VDL) naar de vijfde plaats. Op zeven volgde de sBs ruin Lanturano de la Forge (Canturano). Voor Louis Mahieu en Duchess Z (Dominator 2000 Z) werd de tiende plaats genoteerd. De I'm Special de Muze-zoon Mister de Muze, een KWPN hengst uit de fokkerij van G.J. Jacobs werd door de Belg Hannes Symons naar de elfde plaats gestuurd. 

Resultaten


F. ©: 1clicphoto