Julien Anquetin: "Moed en wilskracht zijn eigenschappen die ik zoek in een paard voor het hoger niveau"

Julien Anquetin: "Moed en wilskracht zijn eigenschappen die ik zoek in een paard voor het hoger niveau"

Julien Anquetin won zondag de CSI 5* Grand Prix van Saut Hermès, in Parijs. Het was de grootste overwinning uit zijn carrière, in het zadel van Blood Diamond du Pont (Diamant De Semilly). "Ik ben heel blij voor mijn paard en ik, alsook voor de mensen rondom ons."

De spanning in de barrage was er ongetwijfeld. Julien Anquetin won met 28 honderdsten van een seconde van naam- en landgenoot Julien Epaillard. "In de barrage was de strategie natuurlijk om zo snel mogelijk te zijn. Ik denk dat mijn korte bocht naar de gele stijlsprong het verschil heeft gemaakt. Ik had sterke concurrentie van Julien Epaillard en Henrik von Eckermann, die ook altijd tot het uiterste gaan. Er is altijd een zekere uitdaging om te tonen wat je waard bent, dus het was even het hoofd koel houden", aldus Anquetin. 

De overwinning had hij mede te danken aan de ruin Blood Diamond du Pond, een nakomeling van Diamant de Semilly. "Hij is een heel moedig paard met veel respect en zal altijd alles geven. Voor mij zijn dat dan ook heel belangrijke eigenschappen in een paard die vijf sterren concours loopt." 

De ruiter heeft een groot seizoen voor de boeg. "Ik ben me nu aan het voorbereiden voor Mexico en Shanghai, de volgende haltes voor de Global Champions Tour." In Mexico wordt de LGCT van 11 tot en met 14 april verreden terwijl de ruiter in Shanghai van 3 tot en met 5 mei opgewacht zullen worden.



Brond: Grand Prix