Belgische Kimosa van het Kritrahof levert Jodie Hall McAteer winst voor thuispubliek in Londen

Belgische Kimosa van het Kritrahof levert Jodie Hall McAteer winst voor thuispubliek in Londen

The Mistletoe Speed Stakes in Londen bracht het publiek tot op het randje van hun stoel. Over een 1.45m hoog parcours werden ruiters en paarden uitgedaagd om het beste van zichzelf te geven en in de kortste tijd te finishen. Jodie Hall McAteer liet het dak van de ExCel Arena blazen nadat de Britse amazone sneller was dan leider Martin Fuchs. 

Matthew Sampson hield het brons in eigen huis op de rug van MGH Candy Girl (Sligo Candy Boy), de tienjarige merrie waarmee hij gisteren al wist op te vallen in de Wereldbeker. Martin Fuchs gaf het publiek waar voor hun geld en gaf een demonstratie in het zadel van Viper Z, een Zangersheide ruin van Vigo d'Arsouilles uit de fokkerij van Guido Sperveslage. Het duo stopte de klok op 52,88s. Jodie Hall McAteer werd onder luidkeels gejuich van het publiek ontvangen toen ze Kimosa van het Kritrahof foutloos over de eindmeet stuurde in 52,45s. Op de BWP merrie van Chatman, een fokproduct van Tracy Van Oudenhove klokte de Britse af in 52,45s. 

Olivier Philippaerts kon rekenen op Precious Dwerse Hagen om een foutloze rit neer te zetten. Met de Cornet Obolensky-dochter finishte hij op acht. 

Resultaten