Belgische jeugdamazones sterk van start op CDI Sint-Truiden

Belgische jeugdamazones sterk van start op CDI Sint-Truiden
Op het CDI Sint-Truiden is de Belgische jeugd sterk van start gegaan in de landencompetitie!

De Deense amazone Michella Skovsager domineerde de competitie voor Junioren door zowel de eerste als de tweede plaats op te eisen. Met haar paard Blue Hors Elliott (Erlando) behaalde ze een score van 71,061%. Op Blue Hors Zampalo (Blue Hors Zack), reed Skovsager naar een score van 69,950%. Mick van der Kort stuurde Mambo (Sir Donnerhall) naar een indrukwekkende score van 67,929%. Deze prestatie resulteerde niet alleen in een nieuw persoonlijk record voor Van der Kort, maar ook in een eervolle derde plaats. 

Voor België zorgde Eline Van Praet voor het beste resultaat en bracht Diamina La Crus (Diamond Hit) naar een totaalscore van 67,475%, wat haar op de zesde plaats bracht. Bij één jurylid stond het duo zelfs op drie genoteerd. Charlotte Macken en Bentley (Biasini) kregen opgeteld 65,858% van de jury en werden negende.

Bij de Pony's kreeg Emilia Vanierschot maar liefst 68,095% voor haar proef op Golden Spring GH (Golden State) en werd met de tienjarige ruin vijfde. Met een totaal van 67,905% werd Maline Van Tulder zesde op Lex (Le Matsjo). De top tien werd besloten door Sofia Coenegrachts en Champion's Double, die 66,667% kregen. 

De Deense combinaties domineerden ook hier met een overwinning voor Caroline Mortensen en Morgensterns Dakar (FS Don't Worry). Zij kwamen op één, twee en drie bij de jury en hadden een totaal van 71,143%.



Resultaten