Bart Clarys beste Belg in 4* 1.45m GP-kwalificatie proef Rabat

Bart Clarys beste Belg in 4* 1.45m GP-kwalificatie proef Rabat

De Belgen hadden tijdens de hoofdproef van de dag in de Morocco Royal Tour weinig in de pap te brokken. Hoewel verschillende Belgische ruiters de nul behielden, zat de tijd hen niet mee. De winst ging zo naar de Braziliaan Francisco José Mesquita Musa in het zadel van Catch Me Marathon (Contagio). Bart Clarys wist met Geste van de Vihta (VDL Zirocco Blue) onze driekleur het best te vertegenwoordigen.

Francisco José Mesquita Musa sprong met Catch Me Marathon de 4* 1.45m hoge proef als snelste foutloos rond. Het duo klokte af op 66.36 seconden, en haalden zo moeiteloos de winst binnen. De Nederlander Leon Thijssen had met For President (Numero Uno) net iets langer nodig en werd in een tijd van 68.90 seconden knap tweede. De laatste podiumplaats ging naar El Ghali Boukaa die voor thuispubliek de 12-jarige Diamant de Semilly dochter, A Kyss, in 69.41 seconden rondstuurde. 

Net naast het podium plaatste Bernardo Cardonso De Resende Alves zich in het zadel van Mosito van het Hellehof (Elvis Ter Putte) voor Stal De Muze als vierde. De vijfde plaats ging naar Mariano Martinez Bastida en Quark de Preuilly Z (Quaprice Boimargot Quincy).

Bart Clarys sprong met Geste van de Vihta naar het beste Belgische resultaat, en werd in een tijd van 71.98 seconden nog sterk twaalfde.

Vind de volledige uitslag hier.

José Thiry sluit top 5 af in 1* 1.30m proef

De hoogte 1* proef eerder die dag zorgde dan weer wel voor wat extra Belgische vreugde. José Thiry en J-Fairway du Breux (l'Arc de Triomphe) werkten daar twee foutloze fases af in een top-vijf waardige tijd. De winst ging naar de Zwitserse Barabara Schnieper in het zadel van Kate Evs (VDL Zirocco Blue).

Vind de resultaten van deze proef hier.