Anouk Steyaert stuurt naar goud bij Vincent Martens

Anouk Steyaert stuurt naar goud bij Vincent Martens

Bij Vincent Martens werd het nieuwe jaar ingeluid met wederom een manche van hun Winterwerking, ondertussen de zevende al. De hoofdrubriek werd op 1.20m hoogte gebouwd en kwam op naam van Anouk Steyaert. 

De amazone kwam aan de start op Japrisco van de Backershoeve (Contact vd Heffinck). Het duo werkte dubbel foutloos af in een tijd van 27,46s, enkel zij slaagden erin onder de 30 seconden te duiken. Koen De Waele kon in het zadel van Dante ook de balken in de lepels laten en werd tweede met 34,52s op de klok. Het podium werd afgewerkt door Emiel Labeeuw en Fantaisie. Paul De Stoop werd vierde met Flamingo van de Kranenburg (Flamenco de Semilly) voor Rhune Storme en Omer van Hof Ter Haerschaere (Jilbert van 't Ruytershof). 

Over 1.10m zegevierde Gilles Van Daele met Quick van de Achterhoek, een zevenjarige Dieu Merci van T&L-nakomeling. Slechts vijf honderdsten hield Chayenne Creveau in het zadel van Gaultier op twee. Chloë Van Staey en Orpheline van het Burkelhof (Caspar) werden op drie geplaatst. De 1m rubriek kwam op naam van Laura Metelmann en Ferne van de Rispen. 

Bij de pony's nam Marie-Lise Vanhaverbeke de ereplaats van de 1m in beslag met Miouzzz du Beau Rivage. Louise Van Gysel stuurde Mallorca naar twee voor June Van den Abeele en Warre van de Forrestraat. Thibault Van Hollebeke plaatste zich met Gigolo voor zus Julie Van Hollebeke met Ted.

Over 90cm was Rachelle Ceuterick de beste met Larentina. Lisette Debucquoy stuurde Natano naar twee voor Marie Debeil en Romiek. De ereronde van de 80cm werd geleid door Maithe De Witte op Obsession van het Bernardshof. Stien Bultinck bracht Fiji naar twee voor Elona Bala en Craigweil Vin Diesel. 

Resultaten