Annelies Vorsselmans schittert op podium van GP-kwalificatie Riesenbeck

Annelies Vorsselmans schittert op podium van GP-kwalificatie Riesenbeck

Het Duitse Riesenbeck zal de naam Annelies Vorsselmans wellicht wel onthouden. De Belgische amazone moest op enkele honderdsten de winst uit handen geven in de kwalificatie voor de Grote Prijs maar sprokkelde terwijl ook punten voor de Longines Ranking. 

In het zadel van Jolita (v. Arezzo VDL) sprong Vorsselmans een rondje uit de boekjes. Het duo zette de chrono stil op 58,89. Daarmee kwamen ze slechts elf honderdsten te kort voor de winst en moesten Philipp Weishaupt de overwinning gunnen. De Duitser won voor eigen publiek met Just Be Gentle (v. Tyson). Bas Van Der Aa mocht mee de top drie aanvullen en werd derde op Shanroe Barney (v. Dallas) met een tijd van 60,98.

Alle 56 deelnemers waren gebrand om een zo goed mogelijk prestatie neer te kunnen zetten en dat vertaalde zich ook in de resultaten. Net iets minder dan de helft liet het hout onaangeroerd. In de top vijf werd de vierde plaats ingevuld door Werner Muff op Flying Rocky (v. Fly High) gevolgd door Andrzej Oplatek met Nordsturm 15 (v. N'Oubliez Jamais) op vijf. 

Volledige uitslag